r
Nosalty Logó

Házi hamburger pácolt oldalassal és Coleslaw-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ösztön Szerinti Anya
Házi hamburger pácolt oldalassal és Coleslaw-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Összesen 2245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Összesen 13481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Összesen 172 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5680.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1321 micro
  • β-karotin
    4046 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4048 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 2245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    657.4 g

Zsír

  • Összesen
    761.2 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    298 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    2392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34082.3 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    870 mg
  • Kálcium
    3333 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    987 mg
  • Foszfor
    7482 mg
  • Nátrium
    21245 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1030.7 g
  • Cukor
    806 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    4208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3353 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    515 mg
  • D vitamin:
    963 micro
  • K vitamin:
    1293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    177 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1290 micro
  • Kolin:
    2611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    7924 micro
  • β-karotin
    24278 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24287 micro
  • Lut-zea
    4836 micro
Összesen 13481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    312 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Elkészítés

Pácolt oldalas

  1. Elkészítjük a páclét. A ketchupot, a mézet, a szójaszószt és az olajakat összekeverjük.
  2. A megmosott, megtisztított, feldarabolt és szárazra törölt húsdarabokat alaposan megforgatjuk a páclében, és legalább egy éjszakára zárható dobozban hűtőbe tesszük.
  3. A sütés napján elővesszük, és alufóliával bélelt tepsibe fektetjük (a ketchupos-mézes keverék csúnyán rá tud égni a tepsire, amit öröm eltávolítani:) ). Most lehet sózni és borsozni. Én még egy kis barbecue fűszerkeverékkel is megkínáltam.
  4. Alufóliával fedjük, és kb. egy órán át lassan sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és még pár percig pirítjuk.

Hamburger

  1. A kétféle darált húst összekeverjük. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sertészsír kivételével minden hozzávalót összekeverünk. Én még az oldalas páclevéből is kevertem hozzá 2-3 evőkanállal. Fontos, hogy az ízesítéskor ne a hagyományos, magyaros fűszerezést vegyük alapul, így óvatosan bánjunk a hagymával és fokhagymával, különben fasírtszerű lesz a végeredmény, ami ezúttal nem cél.:) Igyekezzünk minél kevesebb mozdulattal alaposan összedolgozni a húst a tojással és a fűszerekkel, mert minél tovább gyúrjuk, annál keményebb lesz a hús sütéskor.
  2. Félretesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a Coleslaw-t, vagyis az amerikai káposztasalátát. Ha csak hamburgert készítünk, akkor is érdemes legalább 1 órán át pihentetni a masszát, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Érdemes tálalás előtt, frissen kisütni a húst.
  3. Ha kellően összeértek az ízek, kb. 1-1,5 cm vastag húspogácsákat formázunk a kezünkkel. Én most forró, zsírral kikent kontakt grillben sütöttem meg, adagonként kb. 6-8 perc alatt, de készíthető sima serpenyőben is. Oldalanként 6-8 perc sütést kíván a hús. Fontos, hogy villával vagy más eszközzel ne nyomkodjuk sütés közben, különben az értékes szaft kifolyik belőle.
  4. Tálaláskor a kettévágott bucikat is megpiríthatjuk kicsit a hússütő serpenyőben, majd ízlés szerint ízlés szerint töltjük meg. Az omlós, szaftos húspogácsa mellé kerülhet cheddar sajt, salátalevél, paradicsom, uborka, ketchup és mustár, de tehetünk bele a krémes Coleslaw salátából is.
  5. Tipp: ha sokat készítettünk a masszából, a formázott, de még nyers húspogácsákat egymásra téve, zsírpapírral elválasztva, jól zárható dobozban lefagyaszthatjuk. Legközelebb annyit veszünk ki belőle, amennyit épp szeretnénk kisütni.

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

  1. A káposzta sérült leveleit eltávolítjuk, és finomra vágjuk vagy gyaluljuk. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát nagyon vékonyan szeleteljük, a répát pedig chopperrel vagy késsel finomra vágjuk.
  2. Elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat összekeverjük, és addig keverjük, míg a cukor elolvad.
  3. A zöldségeket összekeverjük, és nyakon öntjük a mártással. A hazánkban ismert majonézes salátákhoz képest egy sokkal könnyebb, harmonikus ízvilágú keveréket kell kapnunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2417
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 20.

Ajánló

Mivel nálunk Amerika-nap volt, mi mindent egy tányérra halmoztunk, és sült krumplival fogyasztottuk. Természetesen az ételek külön-külön is nagyon ízletesek, és bármilyen körettel fogyaszthatók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi hamburger pácolt oldalassal és Coleslaw-val
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

A párom imád amerikai konyhával foglalkozó műsorokat nézni, és egy este én is csatlakoztam hozzá. Annyira megkívántam a látott ételeket, hogy gondoltam, tartunk egy Amerika-napot. Nagyon jól sikerült. (A páchoz Bogi :o) barna pác receptjét vettem alapul, akinek ezúton is köszönöm a tippeket!) :)

Hozzávalók

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...