Sertészsír

Sertészsír

Leírás

Főzéshez használatos állati zsiradék. A magyar konyhában a sertészsír használata jellemző, melyet a szalonna kiolvasztásával nyernek. Egyre kevesebben főznek zsírral, vannak viszont bizonyos ételek, melyek elképzelhetetlenek nélküle. A sertészsír mellett jelentős szereppel a liba-és kacsazsír bír, elsődlegesen a francia konyhában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Sertészsír

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

95095.5 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm sertészsír?

Top ásványi anyagok

Cink

0.11 mg

Szelén

0.2 µg

Top vitaminok

Kolin

49.7 mg

E vitamin

0.6 mg

D vitamin

102 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

39.2 g

egyszeresen telített zsírsav

45.1 g

többszörösen telített zsírsav

11.2 g

koleszterin

95 g

ásványi anyagok

Cink

0.11 mg

Szelén

0.2 µg

szénhidrát

vitaminok

Kolin

49.7 mg

E vitamin

0.6 mg

D vitamin

102 µg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!