Sertészsír

Főzéshez használatos állati zsiradék. A magyar konyhában a sertészsír használata jellemző, melyet a szalonna kiolvasztásával nyernek. Egyre kevesebben főznek zsírral, vannak viszont bizonyos ételek, melyek elképzelhetetlenek nélküle. A sertészsír mellett jelentős szereppel a liba-és kacsazsír bír, elsődlegesen a francia konyhában.
Bármikor.
Hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
95095.5 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Cink
0.11 mg
Szelén
0.2 µg
Kolin
49.7 mg
E vitamin
0.6 mg
D vitamin
102 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
39.2 g
egyszeresen telített zsírsav
45.1 g
többszörösen telített zsírsav
11.2 g
koleszterin
95 g
ásványi anyagok
Cink
0.11 mg
Szelén
0.2 µg
szénhidrát
vitaminok
Kolin
49.7 mg
E vitamin
0.6 mg
D vitamin
102 µg
Lássuk, hogyan élnek és étkeznek a francia nők, akik valahogy sosem híznak meg. Vajon mi a magyarázat?
NosaltyKülönleges, tavaszias fogásokat készítünk húsvét előtt, természetesen húsmentesen, hiszen nagypéntek van.
NosaltyA cég több hazai beszállítót is megkeresett azzal a kéréssel, hogy mérsékeljék az általuk szállított termékek átadási árait.
NosaltyÁtlagos hétköznapi reggeleken csak pár tojást kell megfőznünk, azonban amikor eljön a húsvét, gyakran ipari mennyiségek kerülnek az asztalra. Nézzük, mi változik ilyen estben a tojásfőzésnél.
A cég több hazai beszállítót is megkeresett azzal a kéréssel, hogy mérsékeljék az általuk szállított termékek átadási árait.
Húsvétkor minden a sonka körül forog, akár napokig is képesek vagyunk enni egy-egy nagyobb darab füstölt húst. Ahhoz azonban, hogy ez biztonságosan menjen végbe, vessünk egy pillantást a húsvéti sonka tárolási módszereire.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!