r
Nosalty Logó

Tökéletes paprikás krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Tökéletes paprikás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3123.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    2672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    280.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12494.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    10689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2051.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    6138 micro
  • β-crypt
    1243 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    4408 micro
Összesen 4252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd üvegesre pároljuk a felforrósított zsíron. A tűzről lehúzva hozzáadjuk és elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Ezután tesszük bele a felkarikázott debreceni kolbászt, amit röviden megpirítunk.
  2. A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd aprítógépben péppé aprítjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  3. A kolbászhoz adjuk a zöldségpépet, a sót és a többi ízesítőanyagot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük annyi (forró) vízzel, ami majdnem, vagy éppen hogy ellepi. Lassan készre főzzük. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
  4. Az elkészült paprikás krumplit forrón, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 547
  • Tegnapi nézettség: 224
  • 7 napos nézettség: 2387
  • Össznézettség: 243562
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 30.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek

Receptjellemzők

Tökéletes paprikás krumpli
NapsütötteVidékünkön 175 recept

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, fűszerpaprikából a hazait. Az üzletekben kapható lecsókolbász nem jó választás ehhez az ételhez, hiszen már a pirításnál szétesnek a kolbászkarikák - használjunk debrecenit! Amíg a húsos pincepörköltnél van, addig e kis testvérénél nincs ideje szétfőni a paprikának, paradicsomnak, ezért érdemes aprítógépbe tenni őket, így biztosan nem zavarnak majd senkit zöldségdarabok az étkezésnél. Vízből soha ne tegyünk többet, mint, ami épp ellepi a komponenseket - nem levest készítünk -, de vegyük figyelembe, hogy a paprikás krumpli a hűlés során is jelentősen sűrűsödik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...