Hagyományos töltött paprika
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Paradicsommártás
-
41 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
133g csontlé9 kcal
Töltött paprika
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
333g tv-paprika55 kcal
-
8g sertészsír75 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g fekete bors2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
42g rizs149 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Paradicsommártás
-
300g sűrített paradicsom246 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
800g csontlé56 kcal
Töltött paprika
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
2000g tv-paprika328 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
12g só0 kcal
-
5g fekete bors13 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g rizs895 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Paradicsommártás
-
5.9g sűrített paradicsom5 kcal
-
2g sertészsír18 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
15.7g csontlé1 kcal
Töltött paprika
-
19.7g darált sertéshús36 kcal
-
39.4g tv-paprika6 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
4.9g rizs18 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2640.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 1786 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 470.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 1022 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 1063 micro
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 280.5 g
Zsír
-
Összesen 277.2 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15840.8 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 626 mg
-
Foszfor 3485 mg
-
Nátrium 10716 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.2 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2822.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 807 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1405 mg
-
D vitamin: 452 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 923 micro
-
Kolin: 1433 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 432 micro
-
β-karotin 6133 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 86293 micro
-
Lut-zea 6378 micro
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1699 micro
-
Lut-zea 126 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Paradicsommártás
-
300 g sűrített paradicsom
-
100 g sertészsír
-
120 g finomliszt
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál só
-
1 db zellerlevél
Töltött paprika
-
1000 g darált sertéshús
-
20 közepes db tv-paprika
-
50 g sertészsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál só
-
5 g fekete bors
-
3 db tojás
-
250 g rizs
Elkészítés
Paradicsommártás
- A zsírt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Felöntjük a forró csontlével, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sót.
- A mártásba tesszük a zellerlevelet és a vöröshagymát, majd fél óra alatt készre főzzük.
Töltött paprika
- A rizst félig megfőzzük, kihűtjük. A vöröshagymát a zsíron megpároljuk. A fokhagymát lereszeljük.
- A darált húsból, vöröshagymából, rizsből, tojásból elkészítjük a paprikák töltelékét, amit fokhagymával, sóval, borssal ízesítünk.
- A paprikákat előkészítjük a töltéshez: megmossuk, kicsumázzuk. Megtöltjük a darált húsos töltelékkel. Fontos, hogy üregmentesen töltsük őket, ha nem így teszünk, a paprika összeesik. Túl sok tölteléket se tegyünk bele, mert a paprika szétrepedhet.
- Ha szeretnénk, készíthetünk gombócokat a töltelékből. Ebben az esetben kevesebb paprikát használunk.
- A töltött paprikákat a forró paradicsommártásba helyezzük, majd készre főzzük. Keverni nem szabad, ezért rázogatással készítjük. Ha a mártás túl kevés, természetesen vízben is főzhetjük a paprikákat.
- Főtt burgonyával az igazi.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 1145
- Tegnapi nézettség: 569
- 7 napos nézettség: 4267
- Össznézettség: 2327593
- Feltöltés dátuma: 2017. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé. Az elkészítését annyival egészíteném ki, hogy a recept alapján sűrű paradicsommártást kapunk, ezért ha szeretnénk, öntsük fel még több forró csontlével vagy vízzel, én plusz 5 dl-t használok. A 20 darab paprika helyett is csak 6-8 darabot töltök meg, a többit gombócban teszem a mártásba vagy külön vízbe. Az lábost, amiben a paprikák és a mártás vannak, gyakran rázogassuk meg, hogy ne kapjon oda - ez szinte elkerülhetetlen, de a mártás ízét nem befolyásolja. A paprikákat és a gombócokat vízben is főzhetjük, így biztosan nem ég oda a mártás. Még egy tipp: az elkészült paradicsommártást szűrjük át finom szemű szitán vagy konyharuhán, így kifogástalan lesz a szerkezete. Ez akkor is jól jöhet, ha a liszt csomóssá vált.