Fekete bors

Fekete bors

Leírás

A fekete bors délkelet-ázsiai eredetű növény, mely a borsfélék családjába tartozik. A kúszónövény termését az igen erőteljes ízű fekete borsot még a teljes érés előtt egészben szedik le, amikor még sötétbarna színe van. Majd a napon történő szárítás során kissé összeaszalódik, és elnyeri fekete színét. A bors fűszeres csípős ízt ad az ételeknek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Fekete bors

fehérjetartalom

10.39 g

zsírtartalom

3.129 g

szénhidráttartalom

63.95 g

víztartalom

12.46 g

gramm fekete bors?

Top ásványi anyagok

Kalcium

443 mg

Magnézium

171 mg

Foszfor

158 mg

Nátrium

20 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.291 g

Kolin

11.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.399 mg

Niacin - B3 vitamin

1.143 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.39 g

Zsír

telített zsírsav

1.392 g

egyszeresen telített zsírsav

0.739 g

többszörösen telített zsírsav

0.998 g

ásványi anyagok

Kalcium

443 mg

Vas

9.71 mg

Magnézium

171 mg

Foszfor

158 mg

Nátrium

20 mg

Cink

1.19 mg

Réz

1.33 mg

Mangán

12.753 mg

Szelén

4.9 µg

szénhidrát

rost

25.3 g

cukor

0.64 g

víz

12.46 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.108 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.18 mg

Niacin - B3 vitamin

1.143 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.399 mg

Folát

17 µg

Kolin

11.3 mg

Alfa-karotin

12 µg

Béta-karotin

310 µg

Béta-kriptoxantin

25 µg

Likopin

20 µg

Lutein+zeaxantin

454 µg

E vitamin

1.04 mg

K vitamin

163.7 µg

A vitamin

27 µg

B6 vitamin

0.291 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...