Fekete bors

A fekete bors délkelet-ázsiai eredetű növény, mely a borsfélék családjába tartozik. A kúszónövény termését az igen erőteljes ízű fekete borsot még a teljes érés előtt egészben szedik le, amikor még sötétbarna színe van. Majd a napon történő szárítás során kissé összeaszalódik, és elnyeri fekete színét. A bors fűszeres csípős ízt ad az ételeknek.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
10.39 g
zsírtartalom
3.129 g
szénhidráttartalom
63.95 g
víztartalom
12.46 g
Kalcium
443 mg
Magnézium
171 mg
Foszfor
158 mg
Nátrium
20 mg
B6 vitamin
0.291 g
Kolin
11.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.399 mg
Niacin - B3 vitamin
1.143 mg
fehérje
10.39 g
Zsír
telített zsírsav
1.392 g
egyszeresen telített zsírsav
0.739 g
többszörösen telített zsírsav
0.998 g
ásványi anyagok
Kalcium
443 mg
Vas
9.71 mg
Magnézium
171 mg
Foszfor
158 mg
Nátrium
20 mg
Cink
1.19 mg
Réz
1.33 mg
Mangán
12.753 mg
Szelén
4.9 µg
szénhidrát
rost
25.3 g
cukor
0.64 g
víz
12.46 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.108 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.18 mg
Niacin - B3 vitamin
1.143 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.399 mg
Folát
17 µg
Kolin
11.3 mg
Alfa-karotin
12 µg
Béta-karotin
310 µg
Béta-kriptoxantin
25 µg
Likopin
20 µg
Lutein+zeaxantin
454 µg
E vitamin
1.04 mg
K vitamin
163.7 µg
A vitamin
27 µg
B6 vitamin
0.291 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!