r
Nosalty Logó

Székelykáposzta 1.

5,0

3 ÉRTÉKELÉS50 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Székelykáposzta 1.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

743
Kalória
55g
Fehérje
41.9g
Szénhidrátok
39.9g
Zsír
567.8g
Víz
172.3g
Koleszterin
12.3g
Rost
9.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2971 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    3584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18385.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    14337 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    2271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4435 micro
Összesen 2971 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst.
  3. Babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük.
  4. Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük egy kis vízzel és puhára főzzük.
  5. Ízlés szerint főzhetünk bele rizst is ( 2 nagyobb marékkal).
  6. A végén berántjuk.
  7. Tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Ennek az ételnek a készítésekor légelszívó ide, légelszívó oda az egész lakást megtölti a káposzta szaga. Valahogy az utóbbi időben mindig akkor főztem székelykáposztát, amikor a gyerekorvos jött hozzánk. Szegény!  Én általában  egyszerre dupla mennyiséget szoktam készíteni belőle  és a felét lefagyasztom, így "egy" büdössel megúszom. Nagyon jól tűri a mélyhűtést. A füstölt húst érdemes előző este vízbe áztatni, hogy ne legyen nagyon sós. A savanyú káposztát is ajánlom megkóstolni főzés előtt és ha nagyon sósnak találjuk, akkor egy kicsit át kell mosni vízzel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!