r
Nosalty Logó

Őzgerincformában sült baconös-sajtos csirke

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Őzgerincformában sült baconös-sajtos csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

995
Kalória
86.6g
Fehérje
6.3g
Szénhidrátok
67.1g
Zsír
310.9g
Víz
419.3g
Koleszterin
972.1mg
Rost
1.6g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3973 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 995 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    346.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11228.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3857 mg
  • Nátrium
    4848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1493 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    1484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4654 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5510 micro
Összesen 3973 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Az őzgerincformát kenjük ki vajjal vagy olívaolajjal, hogy ne ragadjon le a bacon.
  2. A baconszeletekkel béleljük ki az őzgerincformát úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást, és a végeik kilógjanak a forma szélén, hogy a végén be tudjuk hajtani.
  3. A csirkemelleket vágjuk kisebb, 2 cm-es csíkokra vagy kockákra. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A petrezselymet aprítsuk finomra.
  4. Egy tálban keverjük össze a tejfölt vagy habtejszínt, a tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és ha szeretnénk egy kis lisztet a sűrűség kedvéért. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet is, keverjük össze.
  5. A csirkedarabokat forgassuk bele a tejszínes-sajtos keverékbe, majd rétegesen helyezzük a baconnal kibélelt formába. Ügyeljünk arra, hogy a csirkét egyenletesen oszlassuk el.
  6. Hajtsuk vissza a bacon végeit, hogy teljesen befedje a csirkét. Ha maradt még bacon, fedjük le néhány szelettel a húsrolád tetejét is.
  7. Fedjük le alufóliával, és süssük előmelegített sütőben kb. 35-40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük tovább 10-15 percig, hogy a bacon ropogósra piruljon.
  8. Miután megsült, hagyjuk hűlni kb. 15 percig, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Borítsuk ki a formából, és szeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss salátát, párolt zöldséget vagy burgonyapürét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az őzgerincformában sült baconös-sajtos csirke egy igazán ínycsiklandó és laktató étel, ami látványra és ízre egyaránt lenyűgöző. A bacon aranybarnára sült és ropogós külsőt ad az ételnek, ami gyönyörűen befedi az őzgerinc formáját. Amikor felszeleteled, a csirkemell és a szaftos sajtos-tejszínes rétegek szép rétegződést mutatnak, ami nagyon étvágygerjesztő. Az étel formája tökéletesen tartja magát a kiborítás után, így elegáns és egyenletes szeleteket lehet tálalni. Az étel sütés közben elképesztően illatos, a bacon sülése és a fokhagymás-sajtos aromák betöltik az egész konyhát, ami garantáltan meghozza az étvágyat. Alkalmas hétköznapi ebédre, de elegáns megjelenése miatt ünnepi asztalra is tökéletes választás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!