Őzgerinc formában sült baconos-sajtos csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
995
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
400g bacon1572 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3973
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
51.9g csirkemellfilé62 kcal
-
20.8g bacon82 kcal
-
10.4g sajt37 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.7g petrezselyem2 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
206
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2807.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 964 mg
-
Nátrium 1212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 310.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 371 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1164 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1377 micro
Összesen
995
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 346.4 g
Zsír
-
Összesen 268.4 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11228.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 1655 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 3857 mg
-
Nátrium 4848 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1243.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1493 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 1484 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 114 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 1362 mg
-
Retinol - A vitamin: 1106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4654 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5510 micro
Összesen
3973
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
-
400 g bacon
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Az őzgerinc formát kenjük ki vajjal vagy olívaolajjal, hogy ne ragadjon le a bacon.
- A baconszeletekkel béleljük ki az őzgerinc formát úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást, és a végeik kilógjanak a forma szélén, hogy a végén be tudjuk hajtani.
- A csirkemelleket vágjuk kisebb, 2 cm-es csíkokra vagy kockákra. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A petrezselymet aprítsuk finomra.
- Egy tálban keverjük össze a tejfölt vagy habtejszínt, a tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és ha szeretnénk egy kis lisztet a sűrűség kedvéért. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet is, keverjük össze.
- A csirkedarabokat forgassuk bele a tejszínes-sajtos keverékbe, majd rétegesen helyezzük a baconnal kibélelt formába. Ügyeljünk arra, hogy a csirkét egyenletesen oszlassuk el.
- Hajtsuk vissza a bacon végeit, hogy teljesen befedje a csirkét. Ha maradt még bacon, fedjük le néhány szelettel a húsrolád tetejét is.
- Fedjük le alufóliával, és süssük előmelegített sütőben kb. 35-40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük tovább 10-15 percig, hogy a bacon ropogósra piruljon.
- Miután megsült, hagyjuk hűlni kb. 15 percig, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Borítsuk ki a formából, és szeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss salátát, párolt zöldséget vagy burgonyapürét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 165
- 7 napos nézettség: 1482
- Össznézettség: 140
- Feltöltés dátuma: 2024. december 01.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Hering András
187 recept
Az őzgerinc formában sült baconos-sajtos csirke egy igazán ínycsiklandó és laktató étel, ami látványra és ízre egyaránt lenyűgöző. A bacon aranybarnára sült és ropogós külsőt ad az ételnek, ami gyönyörűen befedi az őzgerinc formáját. Amikor felszeleteled, a csirkemell és a szaftos sajtos-tejszínes rétegek szép rétegződést mutatnak, ami nagyon étvágygerjesztő. Az étel formája tökéletesen tartja magát a kiborítás után, így elegáns és egyenletes szeleteket lehet tálalni. Az étel sütés közben elképesztően illatos, a bacon sülése és a fokhagymás-sajtos aromák betöltik az egész konyhát, ami garantáltan meghozza az étvágyat. Alkalmas hétköznapi ebédre, de elegáns megjelenése miatt ünnepi asztalra is tökéletes választás.