Finomliszt

Finomliszt

Leírás

Gabonából (búzából, kukoricából, rozsból, rizsből, árpából) készült őrlemény, a kenyérkészítés alapanyaga. A leggyakrabban használt liszt a búzaliszt. Különböző típusai, de két fő fajtája létezik: finomított liszt és a teljes kiőrlésű liszt. Az előbbi csak a magbelet, míg az utóbbi a maghéjat és a csírakezdeményt is tartalmazza. A teljes kiőrlésű liszt rostokban és vitaminokban gazdag.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, hűvös, sötét helyen.

100g Finomliszt

fehérjetartalom

10.33 g

zsírtartalom

0.655 g

szénhidráttartalom

76.31 g

víztartalom

11.92 g

gramm finomliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

108 mg

Magnézium

22 mg

Kalcium

15 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.044 g

Kolin

10.4 mg

Niacin - B3 vitamin

1.25 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.438 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.33 g

Zsír

telített zsírsav

0.155 g

egyszeresen telített zsírsav

0.087 g

többszörösen telített zsírsav

0.413 g

ásványi anyagok

Kalcium

15 mg

Vas

1.17 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

108 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.7 mg

Réz

0.144 mg

Mangán

0.682 mg

Szelén

33.9 µg

szénhidrát

rost

2.7 g

cukor

0.27 g

víz

11.92 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.12 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.04 mg

Niacin - B3 vitamin

1.25 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.438 mg

Folát

26 µg

Kolin

10.4 mg

Lutein+zeaxantin

18 µg

E vitamin

0.06 mg

K vitamin

0.3 µg

B6 vitamin

0.044 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...