Foszlós kalács húsvéti sonkához
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
én kicsi konyhám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 11% Zsír
tésztához
-
17g rétesliszt61 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
9 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
24 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
forma kikenéséhez
-
2g margarin12 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
lekenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g tej9 kcal
Összesen
632
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 11% Zsír
tésztához
-
100g rétesliszt364 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
300g tej168 kcal
-
15g só0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
forma kikenéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
lekenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tej56 kcal
Összesen
3788
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 11% Zsír
tésztához
-
7.5g rétesliszt27 kcal
-
37.4g finomliszt136 kcal
-
3.7g friss élesztő4 kcal
-
22.4g tej13 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
4.5g margarin32 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
forma kikenéséhez
-
0.7g margarin5 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
lekenéshez
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
7.5g tej4 kcal
Összesen
284
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1367.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 1012 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
632
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.6 g
Zsír
-
Összesen 103.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8204.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 641 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1062 mg
-
Nátrium 6072 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 611.3 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 149.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 802 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 639 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 760 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
3788
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
284
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
tésztához
-
100 g rétesliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
3 dl tej
-
15 g só
-
12 dkg cukor
-
6 dkg margarin
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db tojássárgája
forma kikenéséhez
-
1 dkg margarin
-
0.5 evőkanál finomliszt
lekenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 dl tej
Elkészítés
tésztához
- 1 dl tejet egy teáskanál cukorral langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük, amíg felfut.
- Keverőtálba kimérjük a liszteket. A maradék 2 dl tejet és a margarint meglangyosítjuk, megvárjuk, amíg elolvad benne a margarin, majd belemérjük az olajat, a cukrot, a sót, kevergetjük.
- A két tojássárgáját villával kissé felverjük, és az előző elegyhez csurgatjuk, közben kevergetjük.
- A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, majd fakanállal kevergetve, apránként a margarinos tojásos olajos tejet. Amikor már nincs száraz liszt a tálban, akkor robotgép dagasztó karjának segítségével majdnem sima tésztát dagasztunk. Kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett deszkán kézzel szép fényesre dolgozzuk.
- 1 órát kelesztjük langyos helyen. Margarinnal vagy vajjal kikenünk, és liszttel kiszórunk egy 25 cm-es szögletes sütőformát (ha van).
- A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, egy-egy részből négy, kb. 30-35 cm-es rudat sodrunk, majd négyes fonással megformázzuk. Lekenjük 1 dl tej és egy tojássárgája keverékével, és még egy órát hagyjuk kelni. Az egyiket beletesszük sütőformába, ott keljen meg. A másikat takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Amikor az egyik kisült, akkor kiborítjuk a formából. A formát elmossuk, és újra kenjük, lisztezzük, beletesszük a második kalácsot. Ha nincs sütőformánk, akkor sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük mindkét fonatot.
- Kis fokozaton kb. 40-50 percig sütjük, 15 percig a sütő alsó bordáján, a továbbiakban a sütő középső bordáján. Ha az elején nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le egy sütőpapírral. Nekem gázsütőm van. Más típusú sütőhöz nem tudok segítséget nyújtani, az a lényeg, hogy mérsékelt hőmérsékleten, lassan süljön.
- Ebből a mennyiségű tésztából két kisebb kalács lesz. Nem érdemes egyben megfonni és egy nagyot készíteni, mert az általában nem magasra, hanem széles-laposra kel meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 945
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 603590
- Feltöltés dátuma: 2015. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
én kicsi konyhám
13 recept
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!