Tojássárgája

A tojás belső, kerekded, sárga része, a tojás össztömegének kb. harmadát adja. A tojássárgája tartalmaz fehérjét, zsírt, vasat, A-, B-, C-, D-, E-vitaminokat. A csírakorong is itt található a tojásban, amely megmutatja, hogy megtermékenyült-e, vagy sem, ez azonban nem befolyásolja a tojás minőségét. A tojássárgája rendkívül sokoldalúan használt alapanyag: krémek, mártások, levesek, húsételek, sütemények, fagylaltok stb. készítéséhez használják.
Bármikor.
Hűtőben maximum 24 óráig.
fehérjetartalom
15.86 g
zsírtartalom
1085025.493 g
szénhidráttartalom
3.59 g
víztartalom
52.31 g
Foszfor
390 mg
Kalcium
129 mg
Nátrium
48 mg
Magnézium
5 mg
Kolin
820.2 mg
B6 vitamin
0.35 g
Pantoténsav - B5 vitamin
2.99 mg
E vitamin
2.58 mg
fehérje
15.86 g
Zsír
telített zsírsav
9.551 g
egyszeresen telített zsírsav
11.738 g
többszörösen telített zsírsav
4.204 g
koleszterin
1085 g
ásványi anyagok
Kalcium
129 mg
Vas
2.73 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
390 mg
Nátrium
48 mg
Cink
2.3 mg
Réz
0.077 mg
Mangán
0.055 mg
Szelén
56 µg
szénhidrát
cukor
0.56 g
víz
52.31 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.176 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.528 mg
Niacin - B3 vitamin
0.024 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.99 mg
Folát
146 µg
Kolin
820.2 mg
Retinol
371 µg
Alfa-karotin
38 µg
Béta-karotin
88 µg
Béta-kriptoxantin
33 µg
Lutein+zeaxantin
1094 µg
E vitamin
2.58 mg
D vitamin
218 µg
K vitamin
0.7 µg
B12 vitamin
1.95 µg
A vitamin
381 µg
B6 vitamin
0.35 g
Nem aprózzuk el a mai menüt! Gyermekkori mumus, köménymagleves a rajtnál, ezúttal mesteri finoman, roppanós kenyérkockákkal elkészítve, amit egy gazdag, húsos rakott brokkoli követ. A főétel után a pihe-puha tepsis palacsintának is maradjon hely!
Nosalty2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?
NosaltyA monília komoly károkat okozhat a kajszi- és meggyfákon, de megfelelő időzítéssel és gondos permetezéssel hatékonyan megelőzhető. Most van itt az ideje a védekezésnek, hogy a nyár elején egészséges, bő termést szüretelhessünk!
NosaltyRengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha bevásárolsz ebből a jó minőségű téliszalámiból.
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...
Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!