Tojássárgája

Tojássárgája

Leírás

A tojás belső, kerekded, sárga része, a tojás össztömegének kb. harmadát adja. A tojássárgája tartalmaz fehérjét, zsírt, vasat, A-, B-, C-, D-, E-vitaminokat. A csírakorong is itt található a tojásban, amely megmutatja, hogy megtermékenyült-e, vagy sem, ez azonban nem befolyásolja a tojás minőségét. A tojássárgája rendkívül sokoldalúan használt alapanyag: krémek, mártások, levesek, húsételek, sütemények, fagylaltok stb. készítéséhez használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben maximum 24 óráig.

100g Tojássárgája

fehérjetartalom

15.86 g

zsírtartalom

1085025.493 g

szénhidráttartalom

3.59 g

víztartalom

52.31 g

gramm tojássárgája?

Top ásványi anyagok

Foszfor

390 mg

Kalcium

129 mg

Nátrium

48 mg

Magnézium

5 mg

Top vitaminok

Kolin

820.2 mg

B6 vitamin

0.35 g

Pantoténsav - B5 vitamin

2.99 mg

E vitamin

2.58 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.86 g

Zsír

telített zsírsav

9.551 g

egyszeresen telített zsírsav

11.738 g

többszörösen telített zsírsav

4.204 g

koleszterin

1085 g

ásványi anyagok

Kalcium

129 mg

Vas

2.73 mg

Magnézium

5 mg

Foszfor

390 mg

Nátrium

48 mg

Cink

2.3 mg

Réz

0.077 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

56 µg

szénhidrát

cukor

0.56 g

víz

52.31 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.176 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.528 mg

Niacin - B3 vitamin

0.024 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.99 mg

Folát

146 µg

Kolin

820.2 mg

Retinol

371 µg

Alfa-karotin

38 µg

Béta-karotin

88 µg

Béta-kriptoxantin

33 µg

Lutein+zeaxantin

1094 µg

E vitamin

2.58 mg

D vitamin

218 µg

K vitamin

0.7 µg

B12 vitamin

1.95 µg

A vitamin

381 µg

B6 vitamin

0.35 g

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!