r
Nosalty Logó

Szalagos farsangi fánk klasszikusan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hajni pöttyös konyhája
szalagos fánk porcukorral megszórva
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 684 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.6 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    914 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 4102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 229 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, addig egy tálba a többi hozzávalót belemérjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és egészen lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kilisztezett felületen 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Körülbelül 6 cm-es átmérőjű kerek szaggatóval korongokat szaggatunk belőle és letakarva még 10 percet pihentetjük őket.
  2. A megkelt korongok közepét az ujjunkkal benyomjuk, majd közepes lángon, közepesen forró olajban kezdjük sütni úgy, hogy először az ujjunkkal benyomott oldala kerüljön alulra, amit fedővel letakarva 1-2 percet sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalukat is 1-2 percig sütjük de ekkor már fedő nélkül, így lesznek szép szalagosak.
  3. Amikor kisültek, kiszedjük papírtörlővel kibélelt tálcára és a készre sütött fánkokat langyosra hűtjük. Lekvárral, mogyorókrémmel vagy porcukorral tálaljuk.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 2548
  • 7 napos nézettség: 10781
  • Össznézettség: 8424
  • Feltöltés dátuma: 2025. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalagos farsangi fánk klasszikusan
Hajni pöttyös konyhája 28 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!