r
Nosalty Logó

Hagyományos méteres kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Hagyományos méteres kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Összesen 1470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Összesen 8819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    532.9 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7663.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    3041 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2613 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 8819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 347 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Elkészítés

Sárga és kakaós piskóta tészták

  1. Első körben a tojásokat válasszuk szét. A tojássárgáját keverjük ki habosra a porcukorral. Ezután adjuk hozzá a vizet, az olajat, a csipet sót, és kavarjuk össze alaposan.
  2. A finomlisztet és a sütőport szitáljuk bele, és csomómentesen kavarjuk el benne. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd több lépésben forgassuk laza mozdulatokkal, gyengéden a tésztába, hogy ne törjük nagyon össze.
  3. Az elkészült tésztát válasszuk szét két egyenlő részre. Az egyikhez szórjuk hozzá a kakaót, és keverjük el benne teljesen.
  4. Vajazzunk és lisztezzünk ki alaposan két őzgerincformát, és öntsük bele a kétféle tésztát.
  5. 170°C-ra előmelegített sütőbe tegyük be őket nagyjából 35 percre. Tűpróbával nézzük meg, hogy teljesen átsültek-e, majd borítsuk ki a formából a piskótákat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Szeleteljük fel egyenlő vastagságúra őket.

Puncsos vajkrém

  1. Egy kevés tejjel kavarjuk ki a pudingport, a maradékot tegyük fel melegedni. Öntsük hozzá a kikevert pudingot, és folyamatos kavargatás közben főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült, akkor adjuk hozzá a rumot is.
  2. Takarjuk le fóliával a pudingot, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A szobahőmérsékletű vajat kavarjuk ki habosra a porcukorral. Adjuk hozzá a kihűlt pudingot, majd kavarjuk ki csomómentesre. Töltsük be habzsákba a krémet.
  4. A felszetelt piskóták egyik oldalára nyomjunk egyenletes vastagságban a krémből, és felváltva egy sárgát és egy kakaóst illesszünk össze.
  5. Amikor elkészültünk az utolsóval is, tegyük a hűtőbe pár órára dermedni.

Csokoládéöntet

  1. Egy tálba tördeljük bele az étcsokoládét, öntsük hozzá a tejszínt és az olajat, és szórjuk bele a porcukrot. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
  2. A megdermedt süteményt vegyük ki a hűtőből, és vonjuk be az egészet a csokiöntettel.
  3. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a csokoládé is meg tudjon dermedni.
  4. Az elkészült méteres süteményt ferdén szeleteljük fel, hogy szépen látszódhassanak a rétegek. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 300
  • 7 napos nézettség: 3043
  • Össznézettség: 162703
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 03.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. Kétféle piskótából és puncsos vajkrémből áll a belseje, a külseje pedig csokoládéval van bevonva. Elkészítése időigényes, viszont megéri a fáradtságot, mivel nem csupán finom, de kifejezetten mutatós is.

Hozzávalók

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...