Cukrozatlan kakaópor

A kereskedelemben kapható cukrozatlan kakaópor, tisztított, hántolt és pörkölt kakaóbabból nyert poralakban lévő termék, mely 10-20% kakaóvaj tartalommal rendelkezik. A zsírszegény kakaópor 10-12% kakaóvajat tartalmaz. Tartalmaz még fehérjét, cellulózt, keményítőt, koffeint és ásványi anyagokat.
A cukrozatlan kakaópor előállításának alapanyaga a Dél-Amerikában őshonos kakaóbab, mely a mályvafélék családjába tartozó kakaófa gyümölcséből van kinyerve. A babszemet sötétsárga színűre érett korában szedik le. A kakaót az istenek táplálékának is szokták nevezni.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A cukrozatlan kakaópor egy természetes kakaóbabból készült termék, amelyet úgy állítanak elő, hogy a pörkölt kakaóbabokat megőrlik, majd a kakaóvaj nagy részét eltávolítják belőlük. Ezután a maradékot finom porrá őrlik. Mivel nem tartalmaz hozzáadott cukrot, az íze intenzív, kesernyés, és erőteljes csokoládéaromája van.
Cukrozatlan kakaóport szinte bármely szuper-és hipermarketben tudunk venni. Különböző márkák, különböző áron kínálják termékeiket, de érdemes olyat választani, aminek magas a kakaótartalma. A holland kakaópor kiváló választás, ha lágyabb, sötétebb kakaót szeretnél venni.
Sütéshez, desszertekhez, italokhoz (például forró csoki) tudjuk felhasználni, de smoothie-ba, zabkásába, szószokhoz és fűszerkeverékekhez is hozzáadhatjuk.
Készülhet cukormentes kókusztekercs, tiramisus chiapuding, brownie sütés nélkül, márványkuglóf egyszerűen, mennyei brownie-sajttorta, csokiszuflé egyszerűen, vegán csokitorta egyszerűen, vegán brownie-cookies, szaftos vegán brownie, Túrórudi-szelet, klasszik Mirinda szelet, vegán forró csoki, könnyű kráterszelet és trüfffeltorta trüffelcsókkal.
Még több cukrozatlan kakaóporos receptért görgess lejjebb!
Bármikor tudunk venni szuper- és hipermarketben, kisebb élelmiszerboltokban.
Sötét, hűvös, száraz helyen, jól záródó dobozban tároljuk.
fehérjetartalom
19.6 g
zsírtartalom
13.08 g
szénhidráttartalom
57.9 g
víztartalom
3 g
Foszfor
734 mg
Magnézium
499 mg
Kalcium
128 mg
Nátrium
21 mg
B6 vitamin
0.118 g
Kolin
12 mg
Niacin - B3 vitamin
2.185 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.254 mg
fehérje
19.6 g
Zsír
telített zsírsav
8.07 g
egyszeresen telített zsírsav
4.57 g
többszörösen telített zsírsav
0.44 g
ásványi anyagok
Kalcium
128 mg
Vas
13.86 mg
Magnézium
499 mg
Foszfor
734 mg
Nátrium
21 mg
Cink
6.81 mg
Réz
3.788 mg
Mangán
3.837 mg
Szelén
14.3 µg
szénhidrát
rost
37 g
cukor
1.75 g
víz
3 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.078 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.241 mg
Niacin - B3 vitamin
2.185 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.254 mg
Folát
32 µg
Kolin
12 mg
Lutein+zeaxantin
38 µg
E vitamin
0.1 mg
K vitamin
2.5 µg
B6 vitamin
0.118 g
Sajnos a kisboltokat meglehetősen negatívan érinti az árrésstop.
NosaltyA korábban titkolt beszállítói árak az árrésstop bevezetése óta szép lassan látszanak kirajzolódni. Ez a jelenség az összes élelmiszeripari szereplőt igen kínosan érintheti.
NosaltyVisszahívták a Müller egyik termékét lehetséges fadarabka jelenléte miatt.
NosaltyKözeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A Sparban vásárolva meglepődhetünk a termékek árait vizsgálva. Pozitív értelemben.
A leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!