r
Nosalty Logó

Hagyományos hatlapos sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Hagyományos hatlapos sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

642
Kalória
12.3g
Fehérje
94.7g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
12g
Víz
47.9g
Koleszterin
4.2g
Rost
38.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1653 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A tejben elkeverjük a szalalkálit, a lisztet a sóval és porcukorral egy tálba tesszük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd felöntjük a tejjel. Ruganyos masszát gyúrunk, amit fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszünk pihenni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra és liszttel beszórjuk egy nagy gáztepsi hátát. A tésztagombócot hat egyenlő részre osztjuk (használjunk mérleget), majd egyesével kinyújtjuk őket egészen vékonyra. Legyen mindegyik nagyjából ugyanakkora méretű.
  3. A lapokat a lisztes tepsi hátán 8-10 perc alatt készre sütjük, majd egymásra pakolva félretesszük.

A krémhez

  1. A kakaóport, lisztet, cukrot és vaníliát elkeverjük egy kis tálban nagyjából 100 milliliter tejjel. A maradékot feltesszük melegedni, majd, ha már forró, beleöntjük a kakaós keveréket. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és beletörjük a csokoládét valamint belekockázzuk a vajat. Elolvadás után simára keverjük.
  2. Egy tésztalapot sütőpapírral kibélelt tálcára fektetünk, majd rákanalazzuk a krém ötödét. Így folytatjuk a rétegezést, míg fel nem épül a hatlapos.
  3. A kész süteményt hűtőbe tesszük, minimum egy éjszakára, de akár 1-2 teljes napot is adhatunk neki. Ha kész, levágjuk a széleit, felvágjuk hosszúkás szeletekre, majd lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral, így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik legtornyosabb retró sütemény omlós lapokkal és sűrű kakaós krémmel vár: igen, ez itt a hatlapos. Első ránézésre riasztónak tűnhet a sok réteg, azonban ezek gyorsan kisülnek, így nem kell órákat a konyhában töltenünk. Azért sem, mert a sütemény az idő nagy részét a hűtőben puhulással tölti, hogy a felvágáskor már isteni állagával kényeztessen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!