Szalalkáli

Szalalkáli

Leírás

(Ammónium-hidrogénkarbonát) Az ammónium a sütőporhoz és a szódabikarbónához hasonlóan különféle tészták lazítására használt. Sülés közben széndioxidra, vízre és ammoniára bomlik le. A képződő ammónia szúrós szagát érezhetjük a tészta sülése közben. Mivel a szalalkáli kevésbé bomlékony vegyület, és a sülő tészta a képződő ammóniát még magas hőmérsékleten is magában tartja, ezért csak vékony süteménylapok, illetve könnyű tészták lazítására alkalmazzuk.

Mikor vegyem

Bármikor, de ügyeljünk rá, hogy idővel veszít az "erejéből" - ezért érdemes mindig frissen vásárolni.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen a saját csomagolásában.

100g Szalalkáli

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm szalalkáli?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...