r
Nosalty Logó

Pihe-puha túrós süti

5,0

3 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pihe-puha túrós süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1025
Kalória
27.7g
Fehérje
104.6g
Szénhidrátok
55.4g
Zsír
122.1g
Víz
178.3g
Koleszterin
1.4g
Rost
65.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    332.4 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9529.5 g
  • Cink
    1954 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    1507 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    3030 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    732.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 6146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A tészta hozzávalóit egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. A képen látható süti esetében három részre osztottam a tésztát, hogy több lapom legyen, de akkor nagyon vékonyra kell nyújtani, így első kipróbáláskor elég két lapból készíteni. Az egyiket óvatosan kinyújtjuk tepsi méretűre. Nagyon jól alá kell lisztezni, hogy ne szakadjon. A sodrófára óvatosan feltekerve ráterítjük a megfordított sütőlemezre. Megsütjük az egyik lapot (épphogy csak világos bézs színűre), utána ugyanígy a másik lapot is. Sütés közben a szalalkáli kellemetlen szagú, de semmi gond, a kész tésztában már nincs ammónia, viszont nagyon jó porhanyós lesz tőle. A kész tésztalap először kemény, de a tölteléktől majd meg fog puhulni. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a tölteléket. Állványos keverőgéppel a legjobb, mert legalább negyed óráig kell keverni. Beletesszük a tálba a vajat, a porcukorral és a vaníliás cukorralhabosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört túrót és a citrom levét, és még legalább 5 percig keverjük magas fokozaton. A tölteléket betöltjük a két tésztalap közé, és legalább egy éjszakát pihentetjük. Másnap felszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, üdítő, könnyű sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!