Citromlé

A kereskedelemben kapható citromlé gyümölcstartalma 50% és antioxidánsban és C vitaminban gazdag. A fennmaradó 50%-ot olyan anyagok alkotják mint víz, étkezési sav, aromák, tartósítószer, stabilizátorok és emulgálószer. Ha mindezektől a kiegészítő anyagoktól meg akarunk szabadulni, akkor nincs más hátra, mint kifacsarni a friss citromot és máris az egyik legegészségesebb gyümölcs levét fogyaszthatjuk egy jó limonádéban vagy használhatjuk receptjeinkhez. A citromlé fogyasztásának gyógyító hatását már a XVII. században megfigyelték, méghozzá a tengerészek tipikus vitaminhiányhoz köthető betegségeinek megelőzésében és gyógyításában.
Bármikor
Ipari terméket sötét helyen, a friss citromot hűtőben.
fehérjetartalom
0.35 g
zsírtartalom
0.067 g
szénhidráttartalom
6.9 g
víztartalom
92.31 g
Foszfor
8 mg
Kalcium
6 mg
Magnézium
6 mg
Nátrium
1 mg
B6 vitamin
0.046 g
C vitamin
38.7 mg
Kolin
5.1 mg
E vitamin
0.15 mg
fehérje
0.35 g
Zsír
telített zsírsav
0.04 g
egyszeresen telített zsírsav
0.006 g
többszörösen telített zsírsav
0.021 g
ásványi anyagok
Kalcium
6 mg
Vas
0.08 mg
Magnézium
6 mg
Foszfor
8 mg
Nátrium
1 mg
Cink
0.05 mg
Réz
0.016 mg
Mangán
0.012 mg
Szelén
0.1 µg
szénhidrát
rost
0.3 g
cukor
2.52 g
víz
92.31 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.024 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.015 mg
Niacin - B3 vitamin
0.091 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.131 mg
Folát
20 µg
Kolin
5.1 mg
Béta-karotin
1 µg
Béta-kriptoxantin
4 µg
Lutein+zeaxantin
15 µg
E vitamin
0.15 mg
C vitamin
38.7 mg
B6 vitamin
0.046 g
Nem aprózzuk el a mai menüt! Gyermekkori mumus, köménymagleves a rajtnál, ezúttal mesteri finoman, roppanós kenyérkockákkal elkészítve, amit egy gazdag, húsos rakott brokkoli követ. A főétel után a pihe-puha tepsis palacsintának is maradjon hely!
Nosalty2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?
NosaltyA monília komoly károkat okozhat a kajszi- és meggyfákon, de megfelelő időzítéssel és gondos permetezéssel hatékonyan megelőzhető. Most van itt az ideje a védekezésnek, hogy a nyár elején egészséges, bő termést szüretelhessünk!
NosaltyRengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha bevásárolsz ebből a jó minőségű téliszalámiból.
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...
Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...
Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!