A legtökéletesebb tatár beefsteak
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A marhahúshoz
-
125g marhabélszín191 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
A dressinghez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3 kcal
-
10g kapribogyó2 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A marhahúshoz
-
500g marhabélszín765 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
A dressinghez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
39g kapribogyó9 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A marhahúshoz
-
56.9g marhabélszín87 kcal
-
10.2g lilahagyma4 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
A dressinghez
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
2.3g dijoni mustár1 kcal
-
4.4g kapribogyó1 kcal
-
18.2g csemegeuborka4 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 759 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3258.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 1239 mg
-
Nátrium 1443 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 509.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 803 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Elkészítés
A marhahúshoz
- A friss marhabélszínt egy éles késsel vágjuk finomra. Ha a marhabélszínt felhasználás előtt legalább 20 percig a fagyasztóba tesszük, hogy megszilráduljon, sokkal könnyebb lesz a finomra vágása (előbb csíkokra, majd kisebb kockákra szeleteljük). Bár alapvetőn a bélszín nem zsíros, de a finomra vágás közben próbáljuk meg az inakat és a nagyobb zsírszöveteket eltávolítani.
- A finomra vágott húshoz hozzáadjuk és elkeverjük az apróra vágott lilahagymát, 1 darab tojássárgáját és a frissen vágott petrezselymet.
A dressinghez
- Egy keverőtálban összedolgozzuk a dressing összes hozzávalóját. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
- A következő lépésben gyakorlatilag már tálalhatunk is, ha csak az étkezés közben szeretnénk összekeverni a marhabélszínt a fűszerekkel (sok európai étteremben külön szervírozzák a húst és a további alapanyagokat). Ha viszont mi már összerakva, egy kicsit marinálva tálalnánk, akkor egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze a dressinget, a marhahúst (a hagymát, 1 db tojássárgáját és a finomra vágott petrezselymet). Kóstolás után ha kell még, fűszerezzük sóval, borssal!
- A legszebb tálalás érdekében a tatár beefsteaket tegyük egy kisebb köralakú tálba, vagy egy kerek formába. Fordítsuk meg és tegyük tányérra, úgy, hogy a tál kerek formájában kerüljön a tálalótányérra a tatár. A tetejére csináljunk egy kis mélyedést, és üssük bele a másik tojásunk sárgáját. Dekoráljuk kedvünkre: díszítsük a maradék kapribogyóval, finomra vágott kapros csemegeuborkával, vagy vöröshagymával, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal.
- Tálalás után facsarjunk rá pár csepp friss citromot, majd összekeverve fogyasszuk.
- Hagyományosan a tartárt főételként pirított bagettel, krutonnal, ecetes zöldségekkel szolgáljuk fel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Ez a klasszikus francia fogás megtalálható szerte Európa bisztróiban, kávézóiban és éttermeiben. Ebben a tatár beefsteak-receptben a hagyományos francia alapanyagokat építettem be, de a saját kreativitásommal tálaltam, díszítettem. Minden falat merész, savas, és kiadós. A marha- vagy steak tatár nyers, finomra vágott tenderloinból (marhabélszínből) készül. A további ízek érdekében a húst kapribogyóval, vörösborecettel vagy Worcestershire-szósszal, fűszernövényekkel, ecetes zöldségekkel dobják fel. Talalás előtt a tatár beefsteaket kerek pogácsaszaggatók vagy kerek formájú kis tál segítségével gömbölyűvé formázzuk, és ráütünk vagy kenünk nyers tojássárgáját.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!