r
Nosalty Logó

A legtökéletesebb tatár beefsteak

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
A legtökéletesebb tatár beefsteak
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A marhahúshoz

A dressinghez

281
Kalória
29.9g
Fehérje
5.2g
Szénhidrátok
15.1g
Zsír
127.3g
Víz
189.8g
Koleszterin
915.6mg
Rost
1.1g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marhahúshoz

A dressinghez

Összesen 281 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marhahúshoz

A dressinghez

Összesen 1131 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marhahúshoz

A dressinghez

Összesen 128 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 281 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3258.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    509.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 1131 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A marhahúshoz

  1. A friss marhabélszínt egy éles késsel vágjuk finomra. Ha a marhabélszínt felhasználás előtt legalább 20 percig a fagyasztóba tesszük, hogy megszilráduljon, sokkal könnyebb lesz a finomra vágása (előbb csíkokra, majd kisebb kockákra szeleteljük). Bár alapvetőn a bélszín nem zsíros, de a finomra vágás közben próbáljuk meg az inakat és a nagyobb zsírszöveteket eltávolítani.
  2. A finomra vágott húshoz hozzáadjuk és elkeverjük az apróra vágott lilahagymát, 1 darab tojássárgáját és a frissen vágott petrezselymet.

A dressinghez

  1. Egy keverőtálban összedolgozzuk a dressing összes hozzávalóját. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
  2. A következő lépésben gyakorlatilag már tálalhatunk is, ha csak az étkezés közben szeretnénk összekeverni a marhabélszínt a fűszerekkel (sok európai étteremben külön szervírozzák a húst és a további alapanyagokat). Ha viszont mi már összerakva, egy kicsit marinálva tálalnánk, akkor egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze a dressinget, a marhahúst (a hagymát, 1 db tojássárgáját és a finomra vágott petrezselymet). Kóstolás után ha kell még, fűszerezzük sóval, borssal!
  3. A legszebb tálalás érdekében a tatár beefsteaket tegyük egy kisebb köralakú tálba, vagy egy kerek formába. Fordítsuk meg és tegyük tányérra, úgy, hogy a tál kerek formájában kerüljön a tálalótányérra a tatár. A tetejére csináljunk egy kis mélyedést, és üssük bele a másik tojásunk sárgáját. Dekoráljuk kedvünkre: díszítsük a maradék kapribogyóval, finomra vágott kapros csemegeuborkával, vagy vöröshagymával, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal.
  4. Tálalás után facsarjunk rá pár csepp friss citromot, majd összekeverve fogyasszuk.
  5. Hagyományosan a tartárt főételként pirított bagettel, krutonnal, ecetes zöldségekkel szolgáljuk fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ez a klasszikus francia fogás megtalálható szerte Európa bisztróiban, kávézóiban és éttermeiben. Ebben a tatár beefsteak-receptben a hagyományos francia alapanyagokat építettem be, de a saját kreativitásommal tálaltam, díszítettem. Minden falat merész, savas, és kiadós. A marha- vagy steak tatár nyers, finomra vágott tenderloinból (marhabélszínből) készül. A további ízek érdekében a húst kapribogyóval, vörösborecettel vagy Worcestershire-szósszal, fűszernövényekkel, ecetes zöldségekkel dobják fel. Talalás előtt a tatár beefsteaket kerek pogácsaszaggatók vagy kerek formájú kis tál segítségével gömbölyűvé formázzuk, és ráütünk vagy kenünk nyers tojássárgáját.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!