A legtökéletesebb tatár beefsteak
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A marhahúshoz
-
125g marhabélszín191 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
A dressinghez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3 kcal
-
10g kapribogyó2 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A marhahúshoz
-
500g marhabélszín765 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
A dressinghez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
39g kapribogyó9 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A marhahúshoz
-
56.9g marhabélszín87 kcal
-
10.2g lilahagyma4 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
A dressinghez
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
2.3g dijoni mustár1 kcal
-
4.4g kapribogyó1 kcal
-
18.2g csemegeuborka4 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 759 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3258.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 1239 mg
-
Nátrium 1443 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 509.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 803 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A marhahúshoz
- A friss marhabélszínt egy éles késsel vágjuk finomra. Ha a marhabélszínt felhasználás előtt legalább 20 percig a fagyasztóba tesszük, hogy megszilráduljon, sokkal könnyebb lesz a finomra vágása (előbb csíkokra, majd kisebb kockákra szeleteljük). Bár alapvetőn a bélszín nem zsíros, de a finomra vágás közben próbáljuk meg az inakat és a nagyobb zsírszöveteket eltávolítani.
- A finomra vágott húshoz hozzáadjuk és elkeverjük az apróra vágott lilahagymát, 1 darab tojássárgáját és a frissen vágott petrezselymet.
A dressinghez
- Egy keverőtálban összedolgozzuk a dressing összes hozzávalóját. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
- A következő lépésben gyakorlatilag már tálalhatunk is, ha csak az étkezés közben szeretnénk összekeverni a marhabélszínt a fűszerekkel (sok európai étteremben külön szervírozzák a húst és a további alapanyagokat). Ha viszont mi már összerakva, egy kicsit marinálva tálalnánk, akkor egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze a dressinget, a marhahúst (a hagymát, 1 db tojássárgáját és a finomra vágott petrezselymet). Kóstolás után ha kell még, fűszerezzük sóval, borssal!
- A legszebb tálalás érdekében a tatár beefsteaket tegyük egy kisebb köralakú tálba, vagy egy kerek formába. Fordítsuk meg és tegyük tányérra, úgy, hogy a tál kerek formájában kerüljön a tálalótányérra a tatár. A tetejére csináljunk egy kis mélyedést, és üssük bele a másik tojásunk sárgáját. Dekoráljuk kedvünkre: díszítsük a maradék kapribogyóval, finomra vágott kapros csemegeuborkával, vagy vöröshagymával, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal.
- Tálalás után facsarjunk rá pár csepp friss citromot, majd összekeverve fogyasszuk.
- Hagyományosan a tartárt főételként pirított bagettel, krutonnal, ecetes zöldségekkel szolgáljuk fel.
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 392
- 7 napos nézettség: 2502
- Össznézettség: 25411
- Feltöltés dátuma: 2021. december 20.
Ajánló
Tanuljuk meg, hogyan készítsünk klasszikus tatár beefsteaket (marha tatárt) otthon! Húsos, merész és finom, minden húsimádó rajongani fog ezért az elegáns ételért vacsorákhoz vagy hétvégi étkezésekhez. Teljesen biztonságosan fogyasztható és nem kell főzni sem. Fontos megjegyzés: a nyers tojás és marhahús nem ajánlott csecsemőknek, időseknek, terhes nőknek vagy legyengült immunrendszerű embereknek.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a klasszikus francia fogás megtalálható szerte Európa bisztróiban, kávézóiban és éttermeiben. Ebben a tatár beefsteak-receptben a hagyományos francia alapanyagokat építettem be, de a saját kreativitásommal tálaltam, díszítettem. Minden falat merész, savas, és kiadós. A marha- vagy steak tatár nyers, finomra vágott tenderloinból (marhabélszínből) készül. A további ízek érdekében a húst kapribogyóval, vörösborecettel vagy Worcestershire-szósszal, fűszernövényekkel, ecetes zöldségekkel dobják fel. Talalás előtt a tatár beefsteaket kerek pogácsaszaggatók vagy kerek formájú kis tál segítségével gömbölyűvé formázzuk, és ráütünk vagy kenünk nyers tojássárgáját.