Franciasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Muci
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
-
50g zöldborsó41 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
-
33g alma16 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
Az öntethez
Összesen
215
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
-
300g zöldborsó243 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
200g alma94 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
Az öntethez
Összesen
1280
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 137.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1042 micro
-
β-karotin 2706 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1326 micro
Összesen
215
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 84.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3320.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 1905 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 824.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2071 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 6252 micro
-
β-karotin 16237 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 7954 micro
Összesen
1280
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 512 micro
-
β-karotin 1330 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 651 micro
Összesen
105
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.)
- Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
Az öntethez
- Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
- Ráöntjük a zöldségekre, és lazán összekeverjük.
- Jól lehűtve kínáljuk.
- Elkészítettem: 170 alkalommal
- Receptkönyvben: 2424
- Tegnapi nézettség: 1481
- 7 napos nézettség: 7347
- Össznézettség: 1730125
- Feltöltés dátuma: 2008. június 22.
Ajánló
Rántott hús
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
Egyszerű, gyors és köretként remekül szolgál például a rántott hús mellé.