r
Nosalty Logó

Hagyományos zserbó Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Hagyományos zserbó Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 10342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    531.8 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    1578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5401.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    2729 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1328.3 g
  • Cukor
    711 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2566 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2511 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 10342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 396 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az1 mk cukrot, ésa meleg tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne.
  3. Hozzátesszük a tojások sárgáit, afelfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
  4. Lemérjük, és 4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen1 órát kelesztjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  6. A tésztagolyókból egyet lisztezett felületen kinyújtunk a tepsi méretére: 35 x 25 cm.Igyekezzünk pontosan, sarkosan nyújtani, és sütőpapírral borított tepsibe fektetjük az első lapot.
  7. Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag cukros dióval,és folytatjuk ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió).
  8. A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen atepsiig beleszúrunk.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta, "illatmentes" deszkára ( nem műanyag, üveg, stb. ) borítjuk, levesszük a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez

  1. A diót megdaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, keverjük össze, és osszuk el egyenlően 3 részre.
  2. A lekvárt is is osszuk el 3 részre.

A tetejére

  1. A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat a citromlé kivételével,forró vízgőz felett összemelegítjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, elkeverjük, és a sütire simítjuk a csokit.
  2. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott, letörölt, éles, vékony pengéjű késsel szépen felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2092
  • Tegnapi nézettség: 198
  • 7 napos nézettség: 2060
  • Össznézettség: 1463004
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos zserbó Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Nagymamám egyik kitűnő receptje. Szerintünk tökéletes. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...