r
Nosalty Logó

Hatlapos karamell szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hatlapos karamell szelet
adag
Sütés
perc
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    360.4 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3818.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    192 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 7890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából 6 egyforma lapot sütünk (villával megszurkáljuk sütés előtt).
  2. A krémnek a lisztet csomómentesen elkeverünk 0,5 l tejjel, és félretesszük. A cukrot aranybarnára karamelizáljuk, felöntjük a maradék 0,5 l tejjel, majd felforraljuk.
  3. A felolvadt karamellbe beleöntjük a liszttel elkevert tejet, visszatesszük a tűzre, és állandóan kavarva sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről, és kanalanként adagolva hozzákeverjük a vajat.
  4. A krémet néha megkavarva langyosra hűtjük.
  5. Betöltjük a lapokat, és másnapig pihentetjük, hogy jól puhuljon meg.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 258
  • 7 napos nézettség: 928
  • Össznézettség: 54692
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit most hétvégén kóstoltam meg és valami isteni finom volt, nagyon ízlett!! Érdemes kipróbálni!! ;)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...