Hókocka - Pille szelet 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
8g tej4 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
14g tojás17 kcal
A krémhez
-
63g tej35 kcal
-
29 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
75g porcukor290 kcal
Összesen
1270
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
30g tej17 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
250g tej140 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
Összesen
5080
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
22.1g finomliszt81 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
2.2g tej1 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
A krémhez
-
18.5g tej10 kcal
-
2.2g vaníliás cukor9 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
14.8g margarin106 kcal
-
22.1g porcukor86 kcal
Összesen
376
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.1 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 595 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
1270
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 255.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 648.3 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 129.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2534 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 2381 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1830 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
5080
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 teáskanál szalalkáli
-
30 ml tej
-
3 ek cukor
-
10 dkg margarin
-
1 db tojás
A krémhez
-
2.5 dl tej
-
3 csomag vaníliás cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
20 dkg margarin
-
30 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a margarinnal és a cukorral összekeverjük. Az 1 tojást hozzáadjuk a tésztához, és jól összegyúrjuk, közben a kevés tejben feloldjuk a szalalkálit, és azt is a tésztához adjuk, ha kell, akkor még egy pici lisztet adhatunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
- A tésztát 3 részre osztjuk. Kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és tepsi hátulján vagy sütőlemezen (éppenhogy csak a széle elkezd barnulni) megsütjük. A másik 2 lapot is ugyanígy megsütjük.
- A 2,5 dl tejet a 3 cs vaníliás cukorral felforraljuk, majd a 4 ek lisztet elkeverjük benne, és még egy picit forraljuk, de állandóan kevergetjük. Hűlni hagyjuk.
- 20 dkg margarint habosra keverjük a 30 dkg porcukorral. Ha kihűlt a lisztes krém, akkor belekanalazzuk a margarinos krémbe, és robotgéppel jól elkeverjük.
- A krém felét az egyik lap tetejére kanalazzuk, és egyenletesen elosztjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és a krém másik felét ennek a lapnak a tetejére kanalazzuk. Végül az utolsó lapot a krém tetejére tesszük. 1 éjszakát állni hagyjuk.
- Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 485
- Tegnapi nézettség: 543
- 7 napos nézettség: 1818
- Össznézettség: 207184
- Feltöltés dátuma: 2010. március 10.
Ajánló
Tipp: Ha nem akarunk 1 éjszakát várni vele, akkor egy nedves konyharuhával letakarjuk, és 3-4 óráig állni hagyjuk, így megpuhul a legfelső lap is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
Laktató sütemény és nagyon finom. Én dupla adagot készítek ebből mindig. A párom kedvenc sütije, muszáj volt megtanulnom az elkészítését. A krémet ízlés szerint lehet variálni.