Mézes krémes 2. - az igazi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Arakne68
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
A laphoz
-
18g méz56 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
8g margarin54 kcal
-
8g tej5 kcal
-
0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
A krémhez
-
42g tej23 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
3 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
13g porcukor52 kcal
A lekváros réteghez
-
23 kcal
A csokoládémázhoz
-
13g tortabevonó68 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
6 kcal
Összesen
708
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
A laphoz
-
220g méz669 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g margarin645 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
160g porcukor619 kcal
A lekváros réteghez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A csokoládémázhoz
-
150g tortabevonó819 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
71 kcal
Összesen
8487
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
A laphoz
-
9g méz27 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
3.7g margarin26 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
20.4g finomliszt74 kcal
A krémhez
-
20.4g tej11 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
10.2g margarin73 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
A lekváros réteghez
-
4.1g sárgabaracklekvár11 kcal
A csokoládémázhoz
-
6.1g tortabevonó33 kcal
-
2g margarin15 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
345
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
708
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92.5 g
Zsír
-
Összesen 392 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3101.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 930 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1157.7 g
-
Cukor 676 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 239.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 377 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 3073 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2418 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
8487
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A laphoz
-
22 dkg méz
-
10 dkg porcukor
-
8 dkg cukor
-
1 db tojás
-
9 dkg margarin
-
10 ek tej
-
1 ek szódabikarbóna
-
1 késhegynyi szalalkáli
-
50 dkg finomliszt
A krémhez
-
0.5 l tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg margarin
-
16 dkg porcukor
A lekváros réteghez
A csokoládémázhoz
-
15 dkg tortabevonó
-
5 dkg margarin
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A laphoz
- Lapok elkészítése:
- A tojást a cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a mézet, ramát, tejet, szódabikarbónát. Ezeket tűzhelyen addig melegítjük, míg a habja növekszik, és sötét zsemleszínű lesz. Ezt követően kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet (amennyit felvesz) és a szalalkálit.
- Négy cipót formázunk belőle, letakarva 20 percet pihentetjük. Négy lapot sütünk belőle előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük. (Ne ijedjünk meg, ha a lap megkeményedik, amikor kihűl, ugyanis a krém és a lekvár hatására kb. 1 nap alatt megpuhul.)
- Krém elkészítése:
- A tejből, lisztből krémet főzünk, majd folyamatos keverés közben teljesen kihűtjük.
- A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra, kifehéredésig keverjük, addig, míg a cukor nem ropog benne, ha megkóstoljuk. A két krémet összekeverjük. (Vigyázzunk, ha nem hűl ki a főzött krém teljesen, és idő előtt összekeverjük a vajas krémmel, akkor „összetúrósodik”!)
- Csokoládémáz elkészítése:
- Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a ramát és az olajat.
- Összeállítás:
- Az alsó lap tetejét megkenjük krémmel, ráhelyezzük a következő lapot. Erre finom házi baracklekvárt kenünk, majd a következőre ismét krémet. (Trükk: az utolsó lapot aljával felfelé rakjuk a krémre, így sima felületet kapunk, ahol jobban eloszlik a csoki.)
- A legfelső lap tetejét a csokoládémázzal bevonjuk.
- 1 napot állni hagyjuk, mielőtt szeletelnénk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x32
- Sütés ideje: 24 perc
- Receptkönyvben: 1240
- Tegnapi nézettség: 2477
- 7 napos nézettség: 12276
- Össznézettség: 597262
- Feltöltés dátuma: 2010. február 20.
Ajánló
Minden alkalomra ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Arakne68
1 recept
Az anyukám receptje, nagyon-nagyon finom! Ennél finomabbat még nem ettem. És nem az elfogultság beszél belőlem.