Húsvéti édes fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kalács tészta
Összesen
1453
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kalács tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
23 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
7g só0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
65g vaj466 kcal
Összesen
2908
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kalács tészta
-
51.1g finomliszt186 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
4 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
20.4g tej11 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
6.6g vaj48 kcal
Összesen
297
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2243.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 1486 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
1453
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 71.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4486.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 792 mg
-
Nátrium 2972 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 483.2 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 144.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 591 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
2908
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
297
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Kalács tészta
Elkészítés
Kalács tészta
- Egy dagasztótálba szórjuk bele a finomlisztet, a Dr. Oetker Instant élesztőt, a Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot, a cukrot és a sót. Kavarjuk össze a száraz összetevőket.
- Öntsük bele a tejet, adjunk hozzá egy tojást és a puha vajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd gyúrjuk ki simára. Fedjük le légmentesen, és kelesszük 1 órát.
- A megkelt tésztát szedjük szét 6 felé, majd gombócozzuk ki őket, és hagyjuk letakarva pihenni 15 percet.
- A gombócokat nyújtsuk ki egyesével, majd először fogjunk meg hármat, és az egyik végénél nyomkodjuk össze őket. Fogjuk a maradék három tésztát, és nyomkodjuk össze azoknak a végeit is, végül illesszük össze a 3-3 kinyújtott tésztát. Igazítsuk úgy a tésztát, hogy három baloldalt legyen és három jobboldalt, köztük legyen hely a hajtogatáshoz.
- Hatos fonással fonjuk össze a tésztát, amihez először fogjuk meg a bal kezünkkel a jobb szélső tésztát, a jobb kezünkkel fogjuk meg a baloldali szélső tésztát. Emeljük fel a két tésztát, és először tegyük le a jobb kezünkben lévőt baloldalra, belülre. Ezután fogjuk meg a jobb kezünkkel a baloldali külsőt, emeljük fel, és tegyük le a bal kezünkben lévőt a jobb belső részre, majd fogjuk meg a külsőt, emeljük fel és folytassuk. Mindig belülre tegyük a külső tésztát. Ezzel a technikával haladjunk végig.
- Amikor elkészült a fonás, akkor kicsit görgesssük át, a végeit igazgassuk meg. Kenjük át felvert tojással, és hagyjuk 20-30 percet pihenni.
- A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, a tésztát tegyük egy tepsire, és sütés előtt kenjük át mégegyszer tojással.
- Kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra a kalácsot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 266
- Össznézettség: 38291
- Feltöltés dátuma: 2023. március 24.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
kalács receptek húsvétra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos technikát.