r
Nosalty Logó

Húsvéti édes fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Húsvéti édes fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 2908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4486.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    2972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 297 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kalács tészta

Elkészítés

Kalács tészta

  1. Egy dagasztótálba szórjuk bele a finomlisztet, a Dr. Oetker Instant élesztőt, a Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot, a cukrot és a sót. Kavarjuk össze a száraz összetevőket.
  2. Öntsük bele a tejet, adjunk hozzá egy tojást és a puha vajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd gyúrjuk ki simára. Fedjük le légmentesen, és kelesszük 1 órát.
  3. A megkelt tésztát szedjük szét 6 felé, majd gombócozzuk ki őket, és hagyjuk letakarva pihenni 15 percet.
  4. A gombócokat nyújtsuk ki egyesével, majd először fogjunk meg hármat, és az egyik végénél nyomkodjuk össze őket. Fogjuk a maradék három tésztát, és nyomkodjuk össze azoknak a végeit is, végül illesszük össze a 3-3 kinyújtott tésztát. Igazítsuk úgy a tésztát, hogy három baloldalt legyen és három jobboldalt, köztük legyen hely a hajtogatáshoz.
  5. Hatos fonással fonjuk össze a tésztát, amihez először fogjuk meg a bal kezünkkel a jobb szélső tésztát, a jobb kezünkkel fogjuk meg a baloldali szélső tésztát. Emeljük fel a két tésztát, és először tegyük le a jobb kezünkben lévőt baloldalra, belülre. Ezután fogjuk meg a jobb kezünkkel a baloldali külsőt, emeljük fel, és tegyük le a bal kezünkben lévőt a jobb belső részre, majd fogjuk meg a külsőt, emeljük fel és folytassuk. Mindig belülre tegyük a külső tésztát. Ezzel a technikával haladjunk végig.
  6. Amikor elkészült a fonás, akkor kicsit görgesssük át, a végeit igazgassuk meg. Kenjük át felvert tojással, és hagyjuk 20-30 percet pihenni.
  7. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, a tésztát tegyük egy tepsire, és sütés előtt kenjük át mégegyszer tojással.
  8. Kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra a kalácsot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 243
  • Össznézettség: 37506
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 24.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos technikát.

Hozzávalók

Kalács tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek