r
Nosalty Logó

Petrezselymes töltelék sült húsok mellé

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Petrezselymes töltelék sült húsok mellé
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

235
Kalória
5.3g
Fehérje
22.8g
Szénhidrátok
13.5g
Zsír
25g
Víz
-
Koleszterin
2.1g
Rost
2.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1932.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2612 micro
Összesen 939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A zsemlét szeletekre vágjuk, és tejbe áztatjuk egy méretes edényben. Ha a zsemle péppé puhult, leöntjük, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet. Villával elkeverjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a sót, borsot és a finomra aprított petrezselymet. Félretesszük. kb. 20-30 percre.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A petrezselymes masszát kivesszük az edényből, és a két tenyerünk között kb. 2 cm vastagságú koronggá alakítjuk. A forró olajban ropogósra sütjük mindkét oldalát.
  3. Ha kész, tányérra tesszük. Szeletekre vágjuk. Egybesült húsok (sertéskaraj, sertéscomb) mellé burgonyával, vagy rizzsel és párolt káposztával együtt kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Nagyon szeretjük a petrezselymes tölteléket sült húsok mellé, külön tálalni és fogyasztani. Nagyszerűen harmonizál az íze az egybesült sertéscombbal, karajjal. Bármilyen egyszerű ízvilágú körettel (főtt burgonya, rizs) és párolt káposztával tálalva igazi kulináris élmény!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!