Zsemle

Zsemle

Leírás

Kedvelt péksütemény, a kifli „párja”. Legtöbbször magában, szendvicsként kerül fogyasztásra, de a konyhában hozzávalóként is megjelenik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kenyértartóban.

100g Zsemle

fehérjetartalom

8.6 g

zsírtartalom

5.713 g

szénhidráttartalom

46 g

víztartalom

37 g

gramm zsemle?

Top ásványi anyagok

Nátrium

524 mg

Kalcium

176 mg

Foszfor

104 mg

Magnézium

36 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.076 g

Kolin

18.7 mg

Niacin - B3 vitamin

4.072 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.433 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.6 g

Zsír

telített zsírsav

1.497 g

egyszeresen telített zsírsav

3.109 g

többszörösen telített zsírsav

1.107 g

ásványi anyagok

Kalcium

176 mg

Vas

3.55 mg

Magnézium

36 mg

Foszfor

104 mg

Nátrium

524 mg

Cink

0.9 mg

Réz

0.15 mg

Mangán

1.023 mg

Szelén

33 µg

szénhidrát

rost

3.8 g

cukor

1.63 g

víz

37 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.433 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.273 mg

Niacin - B3 vitamin

4.072 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.364 mg

Folát

60 µg

Folsav

45 µg

Kolin

18.7 mg

Lutein+zeaxantin

65 µg

E vitamin

0.36 mg

K vitamin

2.7 µg

B6 vitamin

0.076 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...