Töltött csirkecomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
75g csirkemáj89 kcal
-
18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
Összesen
594
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
300g csirkemáj357 kcal
-
71 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
2375
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
48.1g csirkecomb54 kcal
-
5.2g zsemle14 kcal
-
14.4g tej8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
14.4g csirkemáj17 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
Összesen
115
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1260 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 221.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 2543 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 611 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 885 micro
Összesen
594
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.2 g
Zsír
-
Összesen 143 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1893 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5040.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 776 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 2091 mg
-
Nátrium 1537 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 884.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10378 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 754 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1995 micro
-
Kolin: 1130 mg
-
Retinol - A vitamin: 10170 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 2444 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 3541 micro
Összesen
2375
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
115
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
30 dkg csirkemáj
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A megpirított (vagy száraz) zsemléket 4 felé szeljük, és egy tálba tesszük. Felöntjük tejjel, megnyomkodjuk, és hagyjuk állni. Ha a zsemlék jól megszívták magukat, akkor előkészítünk egy másik tálat, és határozott mozdulatokkal kinyomkodjuk a zsemléből a levet, és egy másik tányérba rakjuk.
- Előkészítjük a csirkecombot. Az ujjaink segítségével benyúlunk a csirkecombok bőre alá, és óvatosan elválasztjuk a húst a bőrtől. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- A csirkemájat apró darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőben kevés olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott májat, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és a felaprított fokhagymákat is belekeverjük. Kicsit pirítjuk, és az egészet beleöntjük a már kinyomkodott zsemlékhez.
- A májas-zsemlés alaphoz hozzáadjuk a tojásokat, a felaprított petrezselymet, sóval, borssal fűszerezzük. A kezeink segítségével masszává gyúrjuk.
- Egy evőkanál segítségével óvatosan betöltjük a combokat, szükség esetén hústűvel/fogpiszkálóval lezárjuk a széleit.
- Egy kizsírozott tepsibe tesszük a combokat, és alufóliával lefedjük. Mehet a sütőbe 200 fokra, 60 percre.
- Miután megsültek a csirkecombok, levesszük a fóliát, és egy-egy evőkanál zsírral nyakon öntjük mindegyik combot, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, hogy jól megpiruljanak. Petrezselymes krumplival tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 1120
- Tegnapi nézettség: 860
- 7 napos nézettség: 3536
- Össznézettség: 896704
- Feltöltés dátuma: 2017. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1497 recept
Igazi vasárnapi fogás ropogós bőrrel, puha töltelékkel és omlós csirkével! Ez a mi töltött csirkecombunk!