Csirkecomb

A magas fehérjetartalmú és tápanyagokban gazdag (például vas, cink és B-vitaminok) csirkecomb szaftos íze, roppanós bőre miatt népszerű választás sokféle étel elkészítéséhez.
Úgy tartják, hogy a csirkecomb a legszaftosabb része a szárnyasnak, valamint a benne lévő csontoknak köszönhetően rendkívül ízletes. Általában friss vagy fagyasztott formában érhető el, és sokféle módon elkészíthető például sütve vagy grillezve is. A számos lehetőséget rejtő csirkecombot ezenfelül gyakran szokták marinálni például citromlében, olajban és fűszerekben. De finom, laktató levesekben is megállja a helyét a csirkecomb.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A csirke lábának alsó részéből származó csirkecomb két részből áll, alsó- és felsőcombból, amelyet a forgónál érdemes kettévágni. Ha lebőrözzük, akkor még a diétázók is szívesen fogyasztják majd. A comb bontásakor gyakran tartalmaz egy kis hátrészt, amely remek választás pörkölt és párolt ételek elkészítéséhez. Kicsontozva nagyszerűen lehet tölteni, és kiváló alapanyagot biztosít hústekercsekhez is. A csirkecomb ízletes, szaftos és sokoldalú alapanyag, mely lehetőséget kínál számos ínycsiklandó étel megvalósítására.
A csirkecombot általában frissen vagy fagyasztva lehet megvásárolni az élelmiszerboltokban. A friss csirkecombokat a húsos részlegeken vagy henteseknél találhatjuk meg, míg a fagyasztott változatokat általában vákuumcsomagolva kínálják. De vásárolhatunk előre befűszerezett vagy bepácolt csirkecombot is. Emellett bio/organikus vagy tanyasi/szabadtartású gazdálkodásból származó magasabb minőségű csirkecombot is beszerezhetünk.
A csirkecombból rendkívül változatos és ízletes ételek születhetnek. Az egyik lehetőség a sütés vagy grillezés, ahol egyszerűen sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a combokat, majd aranyszínűre sütjük vagy grillezzük őket. Egy másik opció a pácolás, amely előzetes érlelést jelent különböző páclékben, mint például citromos-fokhagymás vagy szójaszósz-alapú marinádban. Rántva is elkészíthetjük a combokat, panírozva és forró olajban kisütve, hogy ropogósra és aranybarnára süljenek. Emellett meg is főzhetjük, ideális levesekhez vagy pörköltekhez. De akár töltelékkel, például magyaros, zsömlés-gombás töltelékkel vagy sajttal és spenóttal is megtölthetjük a combokat.
Süthetünk tepsiben citromos-olívás tepsis csirkét, de belefőzhetjük sokzöldséges-csirkés-tésztás ragulevesbe vagy currybe, tehetjük ínyenc salátákba és különleges szendvicsekbe is, de csirkepörkölt, paprikás, csirkefelfújt és padlizsános csirkeragu is válhat belőle. Grillezett csirkecombként, töltött és rántott formában is isteni, de még egy mexikói tortillába is illik a csirkecomb!
Még több csirkecombos receptért görgess lejjebb!
Nagyobb élelmiszerboltokban, henteseknél, piacokon bármikor beszerezhető. Mindig a friss, rózsaszínű, sértetlen csomagolású húst válasszuk, ne legyen nyálkás felületű, ne folyjon belőle húslé, és a szaga se legyen kellemetlen.
Hűtőben, jól zárható dobozban tároljuk a csirkecombot, de 1-2 napon belül használjuk fel. Ha hosszabb ideig tárolnánk, akkor rakjuk a mélyhűtőbe egy jól zárható műanyag zacskóba vagy ételhordóba.
fehérjetartalom
16.37 g
zsírtartalom
93014.337 g
szénhidráttartalom
0.17 g
víztartalom
67.3 g
Foszfor
155 mg
Nátrium
84 mg
Magnézium
19 mg
Kalcium
9 mg
B6 vitamin
0.318 g
Kolin
41.6 mg
Niacin - B3 vitamin
4.733 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.994 mg
fehérje
16.37 g
Zsír
telített zsírsav
4.366 g
egyszeresen telített zsírsav
6.619 g
többszörösen telített zsírsav
3.352 g
koleszterin
93 g
ásványi anyagok
Kalcium
9 mg
Vas
0.69 mg
Magnézium
19 mg
Foszfor
155 mg
Nátrium
84 mg
Cink
1.47 mg
Réz
0.054 mg
Mangán
0.016 mg
Szelén
18 µg
szénhidrát
víz
67.3 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.073 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.141 mg
Niacin - B3 vitamin
4.733 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.994 mg
Folát
4 µg
Kolin
41.6 mg
Retinol
28 µg
Lutein+zeaxantin
91 µg
E vitamin
0.22 mg
D vitamin
2 µg
K vitamin
2.3 µg
B12 vitamin
0.56 µg
A vitamin
28 µg
C vitamin
0.2 mg
B6 vitamin
0.318 g
Lássuk, hogyan élnek és étkeznek a francia nők, akik valahogy sosem híznak meg. Vajon mi a magyarázat?
NosaltyKülönleges, tavaszias fogásokat készítünk húsvét előtt, természetesen húsmentesen, hiszen nagypéntek van.
NosaltyA cég több hazai beszállítót is megkeresett azzal a kéréssel, hogy mérsékeljék az általuk szállított termékek átadási árait.
NosaltyÁtlagos hétköznapi reggeleken csak pár tojást kell megfőznünk, azonban amikor eljön a húsvét, gyakran ipari mennyiségek kerülnek az asztalra. Nézzük, mi változik ilyen estben a tojásfőzésnél.
A pogácsa most desszertet helyettesít, és nyugodtan készítsünk a töpörtyűsből két tepsit, húsvétra is jó lesz! Elé céklalevest és színes rizottót kínálunk.
A húsvéti sonka főzése: vásárlási tippek, főzési tapasztalatok, klasszikus köretek. Nem csak kezdőknek! Idén főzzük együtt a húsvéti sonkát!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!