r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Savanyú káposztás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztás csirkecombokhoz

Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztás csirkecombokhoz

Összesen 1847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztás csirkecombokhoz

Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2362.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9448.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    7570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1574.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2864 micro
Összesen 1847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A káposztás csirkecombokhoz

Elkészítés

A káposztás csirkecombokhoz

  1. Felforrósítunk egy olyan serpenyőt, fazekat vagy edényt, amit a tűzhelyen és a sűtőben is tudunk használni. Lepirítjuk benne a combokat, először a bőrös, majd a másik felüket is. Nem kell átsütni, csak mindkét oldalon 1-2 perc alatt aranybarnára pirítani. Ha kész, kivesszük és félretesszük őket.
  2. A csirkéből kisült zsírhoz adjuk az olajat, majd ezen dinsztelni kezdjük az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Ekkor jöhet a méz és a mustár, amit szintén alaposan karamellizálunk.
  3. A mustáros alaphoz adjuk a fűszereket és a kockákra vágott birsalmát. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Felöntjük az egészet az alaplével és a barna sörrel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd 5-10 perc alatt, alacsony lángon összefőzzük.
  4. Elhelyezzük a káposztás alapban a csirkecombokat úgy, hogy a tetejük kilátszódjon, de oldalról körülvegye őket a káposztaágy. Az edényt lefedjük alufóliával, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 45 percig sütjük.
  5. Ha letelt a sütési idő, levesszük a csirkéről az alufóliát, majd 240 fokon, grillfokozaton további 15 percig sütjük, amíg a bőr alaposan meg nem pirul és ropogós lesz.
  6. A kész csirkét a káposztával és friss kenyérrel, azon melegében tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 28.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Savanyú káposztás csirkecomb
Lakos Benedek 378 recept

Egyszerű, mégis ünnepi hangulatba ringató húsétel az alábbi, ami karakteres ízeivel garantáltan sokak szívébe belopja majd magát. A csirkecombok elképesztően szaftosra sülnek a fanyar káposztaágyon: érdemes kenyeret tálalni mellé a tunkoláshoz!

Hozzávalók

A káposztás csirkecombokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...