r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hajni pöttyös konyhája
Hortobágyi húsos palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

821
Kalória
33.1g
Fehérje
37.6g
Szénhidrátok
58.2g
Zsír
189.6g
Víz
225.7g
Koleszterin
2.3g
Rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    758.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2153 micro
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. Ha megpirult, megszórjuk pirospaprikával és átöntjük egy lábasba. Beletesszük a combokat, picit mindkét oldalukat megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje. Beletesszük a meghámozott, kettévágott paradicsomot, a kettévágott paprikát, megsózzuk, borsozzuk.
  2. Addig főzzük a húst, amíg le nem válik a csontról, ez kb 1-1,5 óra. Ha megfőtt, kiszedjük a levéből, és annyira kihűtjük, hogy le tudjuk szedni a kezünkkel a húst és apróra eltépkedjük a húsdarabokat. A lábasban maradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölt, 1-2 percet főzzük és megszórjuk liszttel, azaz besűrűsítjük. Ha szükséges és aki így szereti, egy botmixer segítségével pépesre turmixoljuk. Ebből a pörköltturmixból ízlés szerint rászedünk a húsokra, hogy ne száradjon ki.
  3. Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a palacsintatésztát.
  4. Az összes hozzávalót beletesszük egy tálba, és simára keverjük, majd palacsintasütőben 1-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalát.
  5. A palacsintákba ízlés szerinti mennyiségben töltsünk húst, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Ízlés szerint öntsünk rá a szaftból és meglocsoljuk még tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!