r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Hortobágyi húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2153 micro
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. Ha megpirult, megszórjuk pirospaprikával és átöntjük egy lábasba. Beletesszük a combokat, picit mindkét oldalukat megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje. Beletesszük a meghámozott, kettévágott paradicsomot, a kettévágott paprikát, megsózzuk, borsozzuk.
  2. Addig főzzük a húst, amíg le nem válik a csontról, ez kb 1-1,5 óra. Ha megfőtt, kiszedjük a levéből, és annyira kihűtjük, hogy le tudjuk szedni a kezünkkel a húst és apróra eltépkedjük a húsdarabokat. A lábasban maradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölt, 1-2 percet főzzük és megszórjuk liszttel, azaz besűrűsítjük. Ha szükséges és aki így szereti, egy botmixer segítségével pépesre turmixoljuk. Ebből a pörköltturmixból ízlés szerint rászedünk a húsokra, hogy ne száradjon ki.
  3. Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a palacsintatésztát.
  4. Az összes hozzávalót beletesszük egy tálba, és simára keverjük, majd palacsintasütőben 1-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalát.
  5. A palacsintákba ízlés szerinti mennyiségben töltsünk húst, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Ízlés szerint öntsünk rá a szaftból és meglocsoljuk még tejföllel.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 114
  • 7 napos nézettség: 1175
  • Össznézettség: 4503
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi húsos palacsinta
Hajni pöttyös konyhája 27 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...