Mustáros csirkecombok serpenyőben
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 kk kakukkfű
-
1.5 dl fehérbor
-
2 dl tejföl
-
2 teáskanál mustár
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g mustár0 kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g mustár0 kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
64g csirkecomb71 kcal
-
1.3g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g mangalica szalonna42 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
9.6g fehérbor8 kcal
-
12.8g tejföl25 kcal
-
0g mustár0 kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 192 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 692 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2463.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1118 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 739.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 507 micro
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Elkészítés
- Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem muszáj előre elkészíteni, így is finom lesz.)
- A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
- Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük.
- Két darab csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe beleteszünk, és nagy lángon mindkét oldalukat barnára pirítjuk, és kivesszük. Ugyanígy teszünk a maradék két combbal, majd szintén félretesszük.
- A serpenyő alatt közepesre állítjuk a lángot, és óvatosan beleöntjük a bort. Vigyázzunk, mert először fröcskölni fog, de a lényeg, hogy utána folyamatosan kavargassuk, hogy minden pörzsanyagot feloldjuk a serpenyőben, mert ettől lesz jó íze!
- Ha az alkohol elpárolgott, akkor jöhet bele vissza a hagyma és a bacon, majd a csirkecombok, és rátesszük a serpenyő fedelét, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
- Ha a hús kész, akkor kivesszük, és egy tányérra rakjuk. A tejfölt összekeverjük két kiskanál mustárral, és a szafthoz adjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk hozzá kevés vizet is. 1-2 percig forraljuk, majd visszatesszük a combokat, megszórjuk friss kakukkfűvel a tetejét, és tálalhatjuk is. Én burgonyapürét készítettem hozzá.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor alufóliával fedjük majd be.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!