r
Nosalty Logó

Mustáros csirkecombok serpenyőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Mustáros csirkecombok serpenyőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 2334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem muszáj előre elkészíteni, így is finom lesz.)
  2. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
  3. Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük.
  4. Két darab csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe beleteszünk, és nagy lángon mindkét oldalukat barnára pirítjuk, és kivesszük. Ugyanígy teszünk a maradék két combbal, majd szintén félretesszük.
  5. A serpenyő alatt közepesre állítjuk a lángot, és óvatosan beleöntjük a bort. Vigyázzunk, mert először fröcskölni fog, de a lényeg, hogy utána folyamatosan kavargassuk, hogy minden pörzsanyagot feloldjuk a serpenyőben, mert ettől lesz jó íze!
  6. Ha az alkohol elpárolgott, akkor jöhet bele vissza a hagyma és a bacon, majd a csirkecombok, és rátesszük a serpenyő fedelét, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
  7. Ha a hús kész, akkor kivesszük, és egy tányérra rakjuk. A tejfölt összekeverjük két kiskanál mustárral, és a szafthoz adjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk hozzá kevés vizet is. 1-2 percig forraljuk, majd visszatesszük a combokat, megszórjuk friss kakukkfűvel a tetejét, és tálalhatjuk is. Én burgonyapürét készítettem hozzá.
  • Receptkönyvben: 5161
  • Tegnapi nézettség: 50
  • 7 napos nézettség: 424
  • Össznézettség: 496354
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor alufóliával fedjük majd be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...