r
Nosalty Logó

Anyukám vadasa zsemlegombóccal

4,2

6 ÉRTÉKELÉS65 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Anyukám vadasa zsemlegombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vadashoz

A gombóchoz

836
Kalória
64.1g
Fehérje
66.4g
Szénhidrátok
34.2g
Zsír
445g
Víz
234.5g
Koleszterin
9.5g
Rost
13.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 836 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 3345 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7388 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 836 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    256.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6381.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    3087 mg
  • Nátrium
    1568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1779.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3319 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29553 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 3345 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    478 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A vadashoz

  1. A hagymát összevágjuk. A zöldségeket letisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldségeket és a húst.
  3. Felöntjük vízzel, hogy bőven befedje. Beledobunk 3-4 db babérlevelet, borsot és az ízesítőt. Kóstolgatással még ízesíthetjük.
  4. Amikor megpuhult a hús és a zöldség is, a húst kiszedjük egy tányérra. Botmixerrel pépesítjük a zöldségeket, gyönyörű színe és illata lesz.
  5. A tejfölt kiöntjük egy tálkába, teszünk bele egy nagyobb kanál lisztet és mustárt (ki mennyire szereti, de én 2 kanállal). Összekeverjük, és a pépesített zöldséghez adjuk, gyorsan keverjük, hogy ne csomósodjon.
  6. A húst visszatesszük a mártásba, még egyet rottyantunk rajta, és kész.

A gombóchoz

  1. A zsemlét közben darabokra vágjuk. Készítünk egy tojásból jó sűrű nokedli tésztát, a zsemlekockákat pedig beleforgatjuk, állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Közben feltesszük forrni a vizet, és amikor forrni kezd, kanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Ha feljön a víz tetejére, kiszedhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

Édesanyám receptje, nagyon szeretjük, nekünk így isteni finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!