r
Nosalty Logó

Harapnivaló fasírt

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Harapnivaló fasírt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

481
Kalória
34.4g
Fehérje
33g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
135.5g
Víz
168.8g
Koleszterin
2.6g
Rost
3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1921 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 481 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4333.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1583 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 1921 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

  1. A zsemléket apró darabokra szeljük, egy tálba helyezzük, és nyakon öntjük a tejjel. Mikor már jól megszívták magukat, elkezdjük összenyomkodni, hogy semmiképp se maradjanak nagyobb, összetapadt darabok, majd félrerakjuk pihentetni.
  2. Egy közepes méretű edényben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk az előzetesen felvágott hagymát, és elkezdjük dinsztelni. Amikor a hagyma már láthatóan puhul, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és tovább pirítjuk őket együtt. Ha elkészült, levesszük a tűzről, és átmerjük egy nagyobb edénybe, amibe a többi hozzávaló is kerül majd.
  3. A hagymákhoz hozzáadjuk a darált húst, a tejes zsemlegombócot és a két tojást.
  4. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, adunk hozzá majorannát és fűszerpaprikát, majd színesítjük frissen vágott petrezselyemmel.
  5. A húsos masszát jól összegyúrjuk, majd akkora golyókat formázunk, amekkora kényelmesen elfér a tenyerünkbe. A golyókat egy kicsit lelapítjuk, és meghempergetjük zsemlemorzsában.
  6. A fasírtpogácsákat bő, forró olajban addig sütjük, amíg mindkét oldaluk szép aranybarnára nem sül.
  7. Frissen, melegen, főzelékek mellé feltétként, vagy főételnek krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ez a fasírt derült égből érkezett hozzánk, a húsgolyók világnapja után. Mindegy, hogy pogácsa, golyó vagy vagdalt formájában, hogy olajban, zsírban vagy sütőben sütjük, a fasírozott minden hétvégén elfér az étkezőasztalon. Nemcsak napjainkban ilyen népszerű étel, történelme már hosszú-hosszú évszázadokra visszavezethető. Ebből adódik, hogy minden nemzetnek megvan a sajátos összetételű és stílusú verziója, a köztük lévő különbségeket azonban csak akkor fedezhetjük fel, ha megkóstoljuk az összeset. Szóval fasírtra fel, kezdhetjük is ezzel a magyaros változattal!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!