Zsemlemorzsa

A panírozás alapanyaga. Szárított zsemle vagy kenyér ledarálásával készül. Érdemes házilag készíteni a zsemlemorzsát: a zsemlét vagy a héjától megszabadított kenyeret pár nap alatt megszárítjuk, majd ledaráljuk, átszitáljuk.
Bármikor.
Légmentesen lezárva, a konyhaszekrényben.
fehérjetartalom
13.35 g
zsírtartalom
4.286 g
szénhidráttartalom
71.98 g
víztartalom
6.51 g
Nátrium
732 mg
Kalcium
183 mg
Foszfor
165 mg
Magnézium
43 mg
B6 vitamin
0.121 g
Kolin
14.6 mg
Niacin - B3 vitamin
6.634 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.967 mg
fehérje
13.35 g
Zsír
telített zsírsav
1.203 g
egyszeresen telített zsírsav
1.023 g
többszörösen telített zsírsav
2.06 g
ásványi anyagok
Kalcium
183 mg
Vas
4.83 mg
Magnézium
43 mg
Foszfor
165 mg
Nátrium
732 mg
Cink
1.45 mg
Réz
0.255 mg
Mangán
0.919 mg
Szelén
25.2 µg
szénhidrát
rost
4.5 g
cukor
6.2 g
víz
6.51 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.967 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.403 mg
Niacin - B3 vitamin
6.634 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.552 mg
Folát
107 µg
Folsav
82 µg
Kolin
14.6 mg
E vitamin
0.08 mg
K vitamin
6.6 µg
B12 vitamin
0.35 µg
B6 vitamin
0.121 g
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Bár jöhetne a rántott hús-krumpli kombó, most egy kicsit csavarunk a vasárnapunkon.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!