Pozsonyi kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
801
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
4797
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
308
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 507 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
801
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.7 g
Zsír
-
Összesen 202.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8296.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 340 mg
-
Kálcium 3358 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 972 mg
-
Foszfor 3044 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 650 g
-
Cukor 252 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 465.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 987 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1238 micro
-
Kolin: 586 mg
-
Retinol - A vitamin: 971 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
4797
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
- Ezalatt avajat habosra keverjük 60 gporcukorral, 1 tk. vaníliás porcukorral. Beletesszük a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat,tejfölt, és összekeverjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A darált mákot összekeverjük a maradék porcukorral.
- A kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk a tojásos masszához, majd óvatosan belekeverjük a fehérjehabot is.
- Egy mélyebb tepsit, vagysütésálló edényt kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórunk.
- Kb. a harmadát a tésztának beleöntjük a sütőedénybe, rászórjuk a cukros mákot, mazsolát, megint egyharmad tésztát simítunk rá. Most jön a baracklekvár, és a legvégénújbóltészta kerül rá.
- Előmelegített sütőbe tesszük, aranybarnára sütjük.
- Nem túl forrón tálaljuk, de előtte megszórjuk házi vaníliás porcukorral.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 313
- Tegnapi nézettség: 57
- 7 napos nézettség: 451
- Össznézettség: 123922
- Feltöltés dátuma: 2012. február 25.
Ajánló
Tartalmasabb leves után kitűnő második fogás lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti a mákot... ;-) Nem mellékesen, Lajos Mari egyik szakácskönyvéből való a recept. Ugyan egy kis korrekcióval, mert én több mákkal és lekvárral készítem. De köszönjük neki, mert nagyon finom! :-)