r
Nosalty Logó

Pozsonyi kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Pozsonyi kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8296.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    3358 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    972 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    987 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1238 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 4797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
  2. Ezalatt avajat habosra keverjük 60 gporcukorral, 1 tk. vaníliás porcukorral. Beletesszük a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat,tejfölt, és összekeverjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A darált mákot összekeverjük a maradék porcukorral.
  3. A kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk a tojásos masszához, majd óvatosan belekeverjük a fehérjehabot is.
  4. Egy mélyebb tepsit, vagysütésálló edényt kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórunk.
  5. Kb. a harmadát a tésztának beleöntjük a sütőedénybe, rászórjuk a cukros mákot, mazsolát, megint egyharmad tésztát simítunk rá. Most jön a baracklekvár, és a legvégénújbóltészta kerül rá.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, aranybarnára sütjük.
  7. Nem túl forrón tálaljuk, de előtte megszórjuk házi vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 451
  • Össznézettség: 123922
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Tartalmasabb leves után kitűnő második fogás lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pozsonyi kocka
Vicikó 251 recept

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti a mákot... ;-) Nem mellékesen, Lajos Mari egyik szakácskönyvéből való a recept. Ugyan egy kis korrekcióval, mert én több mákkal és lekvárral készítem. De köszönjük neki, mert nagyon finom!  :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...