r
Nosalty Logó

Krumplis nudli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Krumplis nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Összesen 1621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2887.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 228 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. Felteszünk sós vizet forralni a gázra a nudliknak.
  2. Én maradék törtkrumpliból készítem, de főzhetünk kb. 30 dkg krumplit kockára vágva, s ha langyosra hűlt, akkor összekeverjük a többi hozzávalóval. Kb. törtkrumpli mennyiségű lisztet szórunk a krumplira, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
  3. Ha picit száraznak tűnik, kicsi vizet önthetünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Ezután kezünkkel kicsit összegörgetjük a tésztát, hogy hosszabb „tésztagurigát” kapjunk.
  5. Ezt kb. 4-5 fele vágjuk, s egyenként lisztes kézzel, lisztes deszkán addig sodorgatjuk, amíg kb. 2 cm széles, s jó hosszú hengereket kaptunk belőle. Ezeket késsel 2 cm-es darabokra vágjuk, majd ezeket megszórjuk liszttel, s minden egyes db-ot a tenyerünkkel nudlikká sodorjuk.
  6. Ezt a mennyiséget kb. két részletben főzzük meg. Ha a fele elkészült, s forr a vizünk, akkor szépen, óvatosan a forró vízbe rakosgatjuk a nudlikat. Kb. 8-10 perc alatt megfőnek – természetesen közben néha megkevergetjük –, s akkor ki lehet szedni szűrőkanállal.
  7. Lecsepegtetjük, s beleszórjuk a zsemlemorzsába, amit villa segítségével összekeverünk, hogy mindenhol befedje a zsemlemorzsa, majd jénai tálba kiszedjük a nudlikat, s tálalhatjuk is.

A pirított zsemlemorzsához

  1. Amíg fő a nudlink, addig egy lábosba beleöntjük az étolajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, s folytonos keverés közben addig pirítjuk, amíg elkezd színesedni, barnulni. Ekkor elzárjuk alatta a gázt, s kb. 1 evőkanál kristálycukrot szórunk rá, s jól elkeverjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 506
  • Tegnapi nézettség: 192
  • 7 napos nézettség: 2032
  • Össznézettség: 825430
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 01.

Ajánló

Egy tartalmasabb leves mellé nagyon finom ez a krumplis nudli... Porcukorral, fahéjjal megszórva tálaljuk. De ha szeretjük, zsemlemorzsa helyett akár mákos-cukrot is használhatunk... Úgy talán még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel ételt nem dobunk ki, ezért szoktam maradék törtkrumpliból elkészíteni ezt a finom krumplis nudlit.

Hozzávalók

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...