r
Nosalty Logó

Stefánia szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Stefánia szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2435 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 406 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5334.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    1874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    526 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    921 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2051 micro
Összesen 2435 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 6 darab tojást keményre főzünk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük.
  2. A zsemléket kockákra vágjuk, tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, 2 db tojást, a dinsztelt hagymát, a reszelt fokhagymát, a kinyomkodott zsemléket és a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával. Jól összedolgozzuk.
  4. Az őzgerincformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A húsos keverék felével kibéleljük, majd középre sorba rendezzük a megpucolt főtt tojásokat.
  5. Jöhet a hús másik fele, egyenletesen betakarva a tojásokat. A tojássárgájával a hús tetejét megkenjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, majd lefedve 180 fokon 60 percig sütjük.
  6. Az 1 óra leteltével levesszük a fóliát és újabb 30 percig sütjük, míg szépen megbarnul.
  7. A sütőből kivéve, picit hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk, és szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1041
  • Tegnapi nézettség: 259
  • 7 napos nézettség: 2451
  • Össznézettség: 651240
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, kiadós és nagyon mutatós, ez a mi Stefánia szeletünk! Imádjuk! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...