r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Rakott kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    980 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4764.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1621.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1280 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4901 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 3988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk.
  2. Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a káposztát.
  3. Közben a hagymát felkockázzuk és a zsír 2/3 részén megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük 1 tk sóval és az őröltborssal. Egy kevés /kb. 1 dl/ vizet öntünk alá .
  5. 20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütjük, közben a rizst enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
  6. A húst elvegyítjük a rizzsel.
  7. Egy közepes méretű tepsit a maradék zsírral kikenünk és a zsemlemorzsával beszórjuk.
  8. Beterítjük káposztalevelekkel, rászórjuk a húsos rizs felét, rákenjük a tejföl 1/3 -át, amit előzőleg az egész tojással összekevertünk.
  9. Ismét káposztalevél, aztán a húsos rizs másik fele következik, amit beborítunk káposztalevéllel.
  10. Rákenjük a maradék tejfölt.
  11. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul /kb. 30 perc/.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 85 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1509
  • Tegnapi nézettség: 585
  • 7 napos nézettség: 5777
  • Össznézettség: 891471
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkori emlékem, hogy Édesapám nem szerette a kelkáposzta főzeléket és nem is ette meg. Nekünk gyerekeknek nem akart rossz példát mutatni, ezért azt mondta, hogy azért  nem eszik belöle, mert az orvos eltiltotta tőle. Viszont ebben a változatban -rakott kelkáposztaként- nyugodtan fogyaszthatja. Én is jó szívvel ajánlom ezt a receptet azoknak is, akik ódzkodnak a kelkáposztától főzelék formájában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...