r
Nosalty Logó

Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

1146
Kalória
32.9g
Fehérje
21g
Szénhidrátok
102.3g
Zsír
176.4g
Víz
217.5g
Koleszterin
3g
Rost
2.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1146 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 6876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1658 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1146 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    613.8 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2065 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9950 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 6876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. Előkészítünk egy megfelelő méretű tepsit, s a sütőt előmelegítjük 180°C fokra (légkeverés 160°C).
  2. A dagadóról lemossuk a csontmorzsákat, besózzuk, megborsozzuk.
  3. A töltelékhez valóalapanyagokat egy tálban összekavarjuk.
  4. A felszúrt dagadó belsejébe egy kanál segítségével /kéz-láb-fog minden szóbajöhet ilyenkor...:)/ beleadagoljuk a tölteléket. Vigyázzunk ne töltsük túlságosan meg, mert a sütéskor a hús összehúzódik, a töltelék pedig dagad, s kirepedhet a hús. (A maradék tölteléket alufóliába be szoktam csomagolni, s a hús mellé rakom.)
  5. A megtöltött dagadót hústűvel tűzögessük össze a végén, vagy varjuk össze spárgával-cérnával- ki, hogy szereti. Fektessük bele a tepsibe.
  6. Öntsük a hús alá olívaolajat.
  7. A hús tetejére préseljük rá a fokhagymagerezdeket, dörzsöljük be vele, majd szórjuk rá a többi fűszert. Locsoljuk meg a tetejét óvatosan olívaolajjal.
  8. Fedjük be alufóliával a tepsit, s toljuk a sütőbe, süssük 45-50 percig.
  9. Vegyük le az alufóliát a tepsiről, locsoljuk meg olívaolajjal a húst, helyezzük rá egyenlő távolságra szépen a szalonnaszeleteket. Tegyük vissza a sütőbe. Süssük kb.20 percig.
  10. Vegyük ki a sütőből, locsoljuk meg sörrel a dagadó tetejét, s tegyük vissza. Süssük még kb. 15-20 percig, közben a locsolgatást ismételjük meg többször.
  11. A sütési idő végén pedig vegyük ki a sütőből, várjunk kb 10 percet, majd vágjuk kedvünk szerinti szeletekre, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 90 perc

Tudjuk, nem kifejezetten könnyű nyári ebéd a töltött dagadó, de tehetetlenek voltunk, mert a nép - a gyerkőc - ezt kívánta meg. A kívánsága így teljes sült... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!