Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 31% Zsír
A hús előkészítéséhez
-
167g sertésdagadó782 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g rozmaring6 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
109 kcal
A töltelékhez
-
50g csirkemáj60 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
25g tej14 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
Összesen
1146
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 31% Zsír
A hús előkészítéséhez
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g mangalica szalonna655 kcal
A töltelékhez
-
300g csirkemáj357 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
150g tej84 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g szárított gomba148 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g borsikafű1 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
Összesen
6876
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 31% Zsír
A hús előkészítéséhez
-
45.7g sertésdagadó214 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
1.3g rozmaring2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
4.6g mangalica szalonna30 kcal
A töltelékhez
-
13.7g csirkemáj16 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
4.9g zsemle13 kcal
-
6.9g tej4 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
2.3g szárított gomba7 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
Összesen
313
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 102.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 176.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1701 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 1658 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
1146
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.1 g
Zsír
-
Összesen 613.8 g
-
Telített zsírsav 211 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4073.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1458 mg
-
Nátrium 1392 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10204 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 51 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 777 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2065 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 9950 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 2492 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 2850 micro
Összesen
6876
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 455 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
A hús előkészítéséhez
-
1 kg sertésdagadó
-
6 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
A sütéshez
Elkészítés
A hús előkészítéséhez
- Előkészítünk egy megfelelő méretű tepsit, s a sütőt előmelegítjük 180°C fokra (légkeverés 160°C).
- A dagadóról lemossuk a csontmorzsákat, besózzuk, megborsozzuk.
- A töltelékhez valóalapanyagokat egy tálban összekavarjuk.
- A felszúrt dagadó belsejébe egy kanál segítségével /kéz-láb-fog minden szóbajöhet ilyenkor...:)/ beleadagoljuk a tölteléket. Vigyázzunk ne töltsük túlságosan meg, mert a sütéskor a hús összehúzódik, a töltelék pedig dagad, s kirepedhet a hús. (A maradék tölteléket alufóliába be szoktam csomagolni, s a hús mellé rakom.)
- A megtöltött dagadót hústűvel tűzögessük össze a végén, vagy varjuk össze spárgával-cérnával- ki, hogy szereti. Fektessük bele a tepsibe.
- Öntsük a hús alá olívaolajat.
- A hús tetejére préseljük rá a fokhagymagerezdeket, dörzsöljük be vele, majd szórjuk rá a többi fűszert. Locsoljuk meg a tetejét óvatosan olívaolajjal.
- Fedjük be alufóliával a tepsit, s toljuk a sütőbe, süssük 45-50 percig.
- Vegyük le az alufóliát a tepsiről, locsoljuk meg olívaolajjal a húst, helyezzük rá egyenlő távolságra szépen a szalonnaszeleteket. Tegyük vissza a sütőbe. Süssük kb.20 percig.
- Vegyük ki a sütőből, locsoljuk meg sörrel a dagadó tetejét, s tegyük vissza. Süssük még kb. 15-20 percig, közben a locsolgatást ismételjük meg többször.
- A sütési idő végén pedig vegyük ki a sütőből, várjunk kb 10 percet, majd vágjuk kedvünk szerinti szeletekre, és tálaljuk.
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 364
- Tegnapi nézettség: 126
- 7 napos nézettség: 627
- Össznézettség: 198567
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 14.
Ajánló
Ajánlunk hozzá almás párolt káposztát, de finom hozzá a rozmaringos tepsis sültkrumpli is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tudjuk, nem kifejezetten könnyű nyári ebéd a töltött dagadó, de tehetetlenek voltunk, mert a nép - a gyerkőc - ezt kívánta meg. A kívánsága így teljes sült... :)