Szárított gomba

A gombák aszalással tartósított változata. Szárítás során távozik az összes nedvesség a gombákból, így csatos üvegben tartva sokáig eláll, megőrzi aromáját. A szárított gombákat felhasználás előtt áztassuk meleg vízbe. Egy-egy intenzívebb ízű gombafajta (pl. vargánya) száritmányából egy keveset a gombás ételekhez adva fokozhatjuk az ízhatást. Boltban is beszerezhetjük a különféle gomba száritmányokat, de otthon is könnyedén tehetünk el így gombákat télire.
Bármikor.
Légmentesen lezárva, száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
9.58 g
zsírtartalom
0.693 g
szénhidráttartalom
75.37 g
víztartalom
9.5 g
Foszfor
294 mg
Magnézium
132 mg
Nátrium
13 mg
Kalcium
11 mg
B6 vitamin
0.965 g
Kolin
201.7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
21.879 mg
Niacin - B3 vitamin
14.1 mg
fehérje
9.58 g
Zsír
telített zsírsav
0.225 g
egyszeresen telített zsírsav
0.317 g
többszörösen telített zsírsav
0.151 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
1.72 mg
Magnézium
132 mg
Foszfor
294 mg
Nátrium
13 mg
Cink
7.66 mg
Réz
5.165 mg
Mangán
1.176 mg
Szelén
46.1 µg
szénhidrát
rost
11.5 g
cukor
2.21 g
víz
9.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.3 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.27 mg
Niacin - B3 vitamin
14.1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
21.879 mg
Folát
163 µg
Kolin
201.7 mg
D vitamin
154 µg
C vitamin
3.5 mg
B6 vitamin
0.965 g
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!