Thai tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Petunia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
50g marhacomb71 kcal
-
123g kínai kel18 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
55g bambuszrügy10 kcal
-
15 kcal
-
83g spagetti tészta309 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
2g szójaszósz1 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
A páchoz
-
9g tojás12 kcal
-
19 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
24 kcal
Összesen
543
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
300g marhacomb426 kcal
-
740g kínai kel110 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
330g bambuszrügy63 kcal
-
30g szárított gomba89 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A páchoz
-
55g tojás69 kcal
-
114 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3256
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
10.9g marhacomb16 kcal
-
27g kínai kel4 kcal
-
7.3g póréhagyma2 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
12g bambuszrügy2 kcal
-
1.1g szárított gomba3 kcal
-
18.2g spagetti tészta68 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0.4g szójaszósz0 kcal
-
10.9g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
A páchoz
-
2g tojás3 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
119
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1203.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 251.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 826 micro
-
β-karotin 2335 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 450 micro
Összesen
543
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 159.6 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7218.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 451 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 549 mg
-
Foszfor 2186 mg
-
Nátrium 3132 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1506.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1453 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 358 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1919 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 4958 micro
-
β-karotin 14012 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2702 micro
Összesen
3256
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 db kínai kel
-
2 db sárgarépa
-
330 g bambuszrügy
-
30 g szárított gomba
-
500 g spagetti tészta
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 cm gyömbér
-
1 ek szójaszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
A páchoz
-
1 db tojás
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek szójaszósz
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A gombát meleg vízben legalább egy fél órára beáztjuk. A húst nagyon vékony kis lapocskákra vágjuk (figyelem, ez fontos!), és marinádba tesszük. A marinád áll egy tojásból, kis sóból, borsból, szójaszószból, két evőkanál étkezési keményítőből. Ezeket a hozzávalókat a hússal együtt egy tálban összekeverjük (a legegyszerűbb kézzel), 20 perc elteltével hozzákeverünk egy kis (1 ek) olajat is, összesen kb. 30 percig pácoljuk.
- Ha leveskockából készítjük az alaplevet, akkor azt feltesszük főni. Egy wokot vagy nagy, vastag falú lábast felforrósítunk.
- Felvágjuk a zöldségeket: a kínai kelt és a gombát vékony csíkokra aprítjuk, a pórét és a sárgarépát 4-5 centis darabokra vágjuk, és ezeket a darabokat hosszában szeleteljük vékony csíkokra.
- A felaprított zöldségeket a lecsöpögtetett bambuszrüggyel együtt egy tálban összekeverjük (ez ilyenkor nagyon soknak tűnhet, nekem nem is szokott egy tálban elférni).
- A tészta vizét feltesszük forrni.
- Az időközben felforrósodott wokba olajat öntünk, és a bepácolt húst több részletben néhány perc alatt gyorsan megpirítjuk. Egyszerre legfeljebb egy nagyobb maroknyi húst pirítsunk meg, mert ha többet teszünk bele, akkor levet enged, és nem pirul, hanem főni kezd. (Ezt a húsmennyiséget 4-5 menetben pirítottam meg.) Ha a hús kész, félretesszük, és ugyanúgy pirítjuk meg a zöldségeket is (közben igyekszünk arra gondolni, hogy mindez megéri!).
- A megpirított húst és zöldségeket a wokba/lábasba öntjük. Meglocsoljuk bőven világos és sötét szójaszósszal, és felöntjük az alaplével.
- Hozzáadjuk a megtisztított és tört fokhagymát és a gyömbért. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek elég puhák (de még roppanósak!) lesznek. Ha szükséges, sózzuk (bár a szójaszósztól elég sós szokott lenni), és borsozzuk az ételt.
- A kifőtt tésztát beleforgatjuk a húsos-zölséges alapba, és már tálalhatjuk is.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 255
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 109
- Össznézettség: 64283
- Feltöltés dátuma: 2011. március 05.
Ajánló
Amint a receptből is látszik, a hozzávalók némileg variálhatók. Marhahús lehet mással, pl. csirkével vagy pulykával készíteni (vagy akár el is hagyható), a zöldségeket is lehet módosítani vagy bővíteni, a lényeg az eljárás. Ekkora mennyiségből nagy adag étel lesz, úgyhogy nálunk gyakori vendégváró fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Petunia
5 recept
Valószínűleg ez az étel is annyira "thai", mint amennyire az itthoni kínai éttermek kínálata "kínai", de ezzel együtt nagyon finom. Akkor kísérleteztük ki ezt a receptet, mikor a thai kifőzdékben az általunk megszeretett thai tésztákat elkezdték krumplival és hagymával dúsítani... na ez annál sokkal jobb!