r
Nosalty Logó

Thai tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petunia
Thai tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

543
Kalória
26.6g
Fehérje
81.7g
Szénhidrátok
12.1g
Zsír
251.1g
Víz
60.5g
Koleszterin
6.5g
Rost
6.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 3256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    2335 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7218.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    3132 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1506.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1453 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1919 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4958 micro
  • β-karotin
    14012 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2702 micro
Összesen 3256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A gombát meleg vízben legalább egy fél órára beáztjuk. A húst nagyon vékony kis lapocskákra vágjuk (figyelem, ez fontos!), és marinádba tesszük. A marinád áll egy tojásból, kis sóból, borsból, szójaszószból, két evőkanál étkezési keményítőből. Ezeket a hozzávalókat a hússal együtt egy tálban összekeverjük (a legegyszerűbb kézzel), 20 perc elteltével hozzákeverünk egy kis (1 ek) olajat is, összesen kb. 30 percig pácoljuk.
  2. Ha leveskockából készítjük az alaplevet, akkor azt feltesszük főni. Egy wokot vagy nagy, vastag falú lábast felforrósítunk.
  3. Felvágjuk a zöldségeket: a kínai kelt és a gombát vékony csíkokra aprítjuk, a pórét és a sárgarépát 4-5 centis darabokra vágjuk, és ezeket a darabokat hosszában szeleteljük vékony csíkokra.
  4. A felaprított zöldségeket a lecsöpögtetett bambuszrüggyel együtt egy tálban összekeverjük (ez ilyenkor nagyon soknak tűnhet, nekem nem is szokott egy tálban elférni).
  5. A tészta vizét feltesszük forrni.
  6. Az időközben felforrósodott wokba olajat öntünk, és a bepácolt húst több részletben néhány perc alatt gyorsan megpirítjuk. Egyszerre legfeljebb egy nagyobb maroknyi húst pirítsunk meg, mert ha többet teszünk bele, akkor levet enged, és nem pirul, hanem főni kezd. (Ezt a húsmennyiséget 4-5 menetben pirítottam meg.) Ha a hús kész, félretesszük, és ugyanúgy pirítjuk meg a zöldségeket is (közben igyekszünk arra gondolni, hogy mindez megéri!).
  7. A megpirított húst és zöldségeket a wokba/lábasba öntjük. Meglocsoljuk bőven világos és sötét szójaszósszal, és felöntjük az alaplével.
  8. Hozzáadjuk a megtisztított és tört fokhagymát és a gyömbért. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek elég puhák (de még roppanósak!) lesznek. Ha szükséges, sózzuk (bár a szójaszósztól elég sós szokott lenni), és borsozzuk az ételt.
  9. A kifőtt tésztát beleforgatjuk a húsos-zölséges alapba, és már tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Valószínűleg ez az étel is annyira "thai", mint amennyire az itthoni kínai éttermek kínálata "kínai", de ezzel együtt nagyon finom. Akkor kísérleteztük ki ezt a receptet, mikor a thai kifőzdékben az általunk megszeretett thai tésztákat elkezdték krumplival és hagymával dúsítani... na ez annál sokkal jobb!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!