r
Nosalty Logó

Salisbury steak gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Damilli
Salisbury steak gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakhez

A gombamártáshoz

Összesen 17339 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakhez

A gombamártáshoz

Összesen 86685 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakhez

A gombamártáshoz

Összesen 139 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2599.4 g

Zsír

  • Összesen
    678.1 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    308 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    7329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41834.3 g
  • Cink
    474 mg
  • Szelén
    3899 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    2909 mg
  • Foszfor
    25464 mg
  • Nátrium
    8025 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8791.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    11
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    87 mg
  • B12 Vitamin:
    521 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    770 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    10518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 17339 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12997.2 g

Zsír

  • Összesen
    3390.3 g
  • Telített zsírsav
    1219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1540 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    36647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209171.4 g
  • Cink
    2369 mg
  • Szelén
    19497 mg
  • Kálcium
    3691 mg
  • Vas
    1528 mg
  • Magnézium
    14546 mg
  • Foszfor
    127318 mg
  • Nátrium
    40126 mg
  • Réz
    82 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    43957.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    11
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    434 mg
  • B12 Vitamin:
    2604 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    45 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    125 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3851 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3830 micro
  • Kolin:
    52590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 86685 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A steakhez

A gombamártáshoz

Elkészítés

A steakhez

  1. A steak hozzávalóit összekeverjük, és 5-10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb sütőtepsit zsiradékkal bekenünk.
  3. A húsos masszából 10 hamburger nagyságú 1,5 cm-s magas fasírtot formálunk.
  4. 30-40 percig sütőben sütjük, az utolsó 3 percet grill alá tesszük.
  5. A gombamártáshoz az olívaolajon megdinszteljük a kétféle hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a gombaport, és 5-7 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre összekeverjük. Hozzáöntjük a vizet vagy a húslevest, és keverés mellett felforraljuk.
  6. 2-3 percig rotyogtatjuk, hozzáadjuk a szójaszószt vagy Worcestershire-szószt, és a tejfölt. Felforraljuk, és újabb 5 percig rotyogtatjuk.
  7. A megsült steak-re ráöntjük a gombamártást, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 435
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 64698
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Ajánló

Főtt krumpli vagy krumplipüré illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Salisbury steak gombamártással
Damilli 39 recept

Ez az étel a kitalálójáról  J. H. Salisbury-ról (1823-1905) kapta a nevét, aki az egészséges táplálkozás egyik korai híve volt. Eredeti receptben marhahús szerepel, de a sertéshússal is nagyon finom lett.

Hozzávalók

A steakhez

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...