Darált marhahús

Darált marhahús

Leírás

A darálthús a legváltozatosabban elkészíthető hús alapanyag a konyhában. A neve rejti, hogyan készül: húsdarálóban ledarált hús. A darált marhahús zsírtartalma alacsony, magas a cink és vastartalma; B12 vitamin és fehérje tartalma. A darált marhahússal kapcsolatban elsők között jut eszünkbe a tatár beefsteak és a hamburger pogácsa. Előbbihez igen alacsony zsírtartalmú, és magasértékű hús szükséges, mint pl. a bélszín. A nemzetközi, de a hazai konyhákban is sokszor fele-fele arányban használják fel a darált sertéshússal. Húskészítményként a szürkemarhából készült kolbász híresült el.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

; Hűtőben, ill. mélyhűtve; bár a baktériumok gyors szaporodása miatt, célszerűbb frissen, rövid időn belül felhasználni. Nyersen történő fogyasztása előtt ne fagyasszuk le.

100g Darált marhahús

fehérjetartalom

21.59 g

zsírtartalom

61004.812 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

72.19 g

gramm darált marhahús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

211 mg

Nátrium

62 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.721 g

Kolin

87.4 mg

Niacin - B3 vitamin

6.38 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.59 g

Zsír

telített zsírsav

2 g

egyszeresen telített zsírsav

2.503 g

többszörösen telített zsírsav

0.309 g

koleszterin

61 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

2.53 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

211 mg

Nátrium

62 mg

Cink

3.94 mg

Réz

0.134 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

32.3 µg

szénhidrát

víz

72.19 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.073 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.204 mg

Niacin - B3 vitamin

6.38 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg

Folát

6 µg

Kolin

87.4 mg

E vitamin

0.08 mg

B12 vitamin

4.34 µg

B6 vitamin

0.721 g

542 találat

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!