Smashburger
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Burger
-
200g darált marhahús284 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
60g fehér hagyma22 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
33g cheddar sajt134 kcal
House szósz
-
22g majonéz118 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
3 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Burger
-
600g darált marhahús852 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
165g hamburger zsemle460 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
180g fehér hagyma66 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
House szósz
-
66g majonéz353 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
8 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Burger
-
45.4g darált marhahús64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.5g hamburger zsemle35 kcal
-
9.1g csemegeuborka2 kcal
-
13.6g fehér hagyma5 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
7.6g cheddar sajt30 kcal
House szósz
-
5g majonéz27 kcal
-
3.4g ketchup3 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
1.5g csemegeuborka0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2107 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 927 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 237.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 31 micro
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.5 g
Zsír
-
Összesen 128.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6321 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1033 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1953 mg
-
Nátrium 2781 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 711.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 581 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 94 micro
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 411 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
Burger
-
600 g darált marhahús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db hamburger zsemle
-
2 ek olívaolaj
House szósz
-
6 ek majonéz
-
3 ek ketchup
-
1 ek worcestershire-szósz
-
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Burger
- A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk, és osszuk el 6 felé, majd olajos kézzel formázzunk golyókat belőle, és tegyük hűtőbe fél-egy órára (opcionális, de így jobban összeáll).
- Egy serpenyőben hevítsünk egy pár csepp olajat, és tegyünk bele két gombócot, rájuk pedig egy-egy jó adag szeletelt hagymát. Pirítás közben nyomjuk őket laposra egy spatulával vagy akár egy kisebb lábos aljával.
- Miután jól lepirult a hagymás rész, fordítsuk meg, és helyezzünk rájuk egy-egy szelet sajtot, majd fedjük is le egy fél percre, hogy a sajt kellően megolvadjon.
- Végül helyezzünk egymásra két húspogácsát, tegyük őket az előzőleg félbevágott és kevés vajon lepirított bucikba, házi szósszal és csemegeuborka-szeletekkel együtt.
- Frissen, melegen tálaljuk, a kötelező hasábburgonyával!
House szósz
- Tegyük az összes hozzávalót egy közepes tálkába, és kevergessük amíg össze nem áll. Ízlés szerint adhatunk hozzá még csípős szószt vagy egyéb fűszereket.
- Tároljuk légmentesen záródó edényben, a hűtőszekrényben 2-3 napig.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 77
- 7 napos nézettség: 599
- Össznézettség: 15849
- Feltöltés dátuma: 2024. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A Smashburgert 2007-ben alapította két veterán vendéglátós. Az volt a koncepciójuk, hogy kiemelkedjenek a hamburgerek piacán a minőségibb hamburgeréttermek hullámát meglovagolva, úgy, mint például a Shake Shack, amely hasonló technikákat alkalmaz. A Smashburger nevet azért vették fel, mert volt egy másodlagos jelentése, egyfajta organikus, kézműves megközelítés. Mára a Smashburger hazájában, Amerikában az egyik legkedveltebb hamburgergyártó étteremlánc, burgereik pedig klasszikus, ikonikus ízprofillal rendelkeznek. Az egyik titkuk, hogy a húst sütés közben alaposan rányomják a grillre, nyers hagymával együtt, így extrán ropogós és ízes kéreg sül rá. Sikerük az egyszerű és jó minőségű alapanyagokban rejlik. Készítsétek ti is serpenyőtöket és az üres hasatokat, mert amilyen gyorsan elkészülnek, olyan gyorsan el is fogynak ezek a hambik!