r
Nosalty Logó

Smashburger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Smashburger

Hozzávalók

Burger

House szósz

787
Kalória
57.2g
Fehérje
41.9g
Szénhidrátok
42.9g
Zsír
237.1g
Víz
155g
Koleszterin
2g
Rost
10.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

House szósz

Összesen 787 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

House szósz

Összesen 2361 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

House szósz

Összesen 178 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2107 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 787 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6321 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    2781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    711.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 2361 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    411 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

Burger

  1. A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk, és osszuk el 6 felé, majd olajos kézzel formázzunk golyókat belőle, és tegyük hűtőbe fél-egy órára (opcionális, de így jobban összeáll).
  2. Egy serpenyőben hevítsünk egy pár csepp olajat, és tegyünk bele két gombócot, rájuk pedig egy-egy jó adag szeletelt hagymát. Pirítás közben nyomjuk őket laposra egy spatulával vagy akár egy kisebb lábos aljával.
  3. Miután jól lepirult a hagymás rész, fordítsuk meg, és helyezzünk rájuk egy-egy szelet sajtot, majd fedjük is le egy fél percre, hogy a sajt kellően megolvadjon.
  4. Végül helyezzünk egymásra két húspogácsát, tegyük őket az előzőleg félbevágott és kevés vajon lepirított bucikba, házi szósszal és csemegeuborka-szeletekkel együtt.
  5. Frissen, melegen tálaljuk, a kötelező hasábburgonyával!

House szósz

  1. Tegyük az összes hozzávalót egy közepes tálkába, és kevergessük amíg össze nem áll. Ízlés szerint adhatunk hozzá még csípős szószt vagy egyéb fűszereket.
  2. Tároljuk légmentesen záródó edényben, a hűtőszekrényben 2-3 napig.

Recept infó

A Smashburgert 2007-ben alapította két veterán vendéglátós. Az volt a koncepciójuk, hogy kiemelkedjenek a hamburgerek piacán a minőségibb hamburgeréttermek hullámát meglovagolva, úgy, mint például a Shake Shack, amely hasonló technikákat alkalmaz. A Smashburger nevet azért vették fel, mert volt egy másodlagos jelentése, egyfajta organikus, kézműves megközelítés. Mára a Smashburger hazájában, Amerikában az egyik legkedveltebb hamburgergyártó étteremlánc, burgereik pedig klasszikus, ikonikus ízprofillal rendelkeznek. Az egyik titkuk, hogy a húst sütés közben alaposan rányomják a grillre, nyers hagymával együtt, így extrán ropogós és ízes kéreg sül rá. Sikerük az egyszerű és jó minőségű alapanyagokban rejlik. Készítsétek ti is serpenyőtöket és az üres hasatokat, mert amilyen gyorsan elkészülnek, olyan gyorsan el is fogynak ezek a hambik!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!