Worcestershire-szósz

Worcestershire-szósz

Leírás

A Worcestershire szósz klasszikus, angol fűszerszósz, melyet a worcester-i Lea&Perrins vállalat 1837. augusztus 28. óta állít elő és forgalmaz. Napjainkban, Worcester szósz néven más cégek által forgalmazott utánzatok látnak napvilágot. Az eredeti angol termék összetevői: ecet, melasz, culor, só, szardella, indiai datolya (a tamarind, az indiai datolya olyan gyümölcs, amelynek savas húsát hűsítő vagy gyógyító italok készítéséhez használták) kivonat, hagyma, fokhagyma, valamint különböző fűszerek, többek között természetes aromák. A szószt min. 3 évig hordókban érlelik. A pontos összetevők és az eljárás a készítők titka maradt és marad. Az eredmény egy folyékony, sötétbarna, aromadús kivonat. A konyhában sokrétűen, elsősorban húsételek ízesítéséhez használják fel. Levesek, szószok, saláták, valamint italok, mint pl. a "Bloody Mary" koktél, fűszerezésére is szolgál.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, eredeti csomagolásban

100g Worcestershire-szósz

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

19.17 g

víztartalom

78.54 g

gramm worcestershire-szósz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1300 mg

Kalcium

107 mg

Foszfor

60 mg

Magnézium

13 mg

Top vitaminok

C vitamin

13 mg

Kolin

2.7 mg

Niacin - B3 vitamin

0.7 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

107 mg

Vas

5.3 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

60 mg

Nátrium

1300 mg

Cink

0.19 mg

Réz

0.2 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

cukor

10.03 g

víz

78.54 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

0.7 mg

Folát

8 µg

Kolin

2.7 mg

Retinol

1 µg

Alfa-karotin

1 µg

Béta-karotin

43 µg

Béta-kriptoxantin

3 µg

Lutein+zeaxantin

48 µg

E vitamin

0.08 mg

K vitamin

1 µg

A vitamin

5 µg

C vitamin

13 mg

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...