r
Nosalty Logó

Cézársaláta ropogós csicserivel

Hering András
Ropogós csicseri Cézár-saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

198
Kalória
9.1g
Fehérje
8.3g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
137.5g
Víz
11.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6457 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2840 micro
Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    550 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    564 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25827 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11360 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

A salátához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy tálban keverjük össze a csicseriborsót az olívaolajjal, fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és borssal.
  3. Terítsük sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük kb. 20-30 percig, amíg ropogós lesz.
  4. Tegyük egy nagy tálba az aprított római salátát.
  5. Adjuk hozzá a sült csicseriborsót.
  6. Locsoljuk meg az öntettel, szórjuk meg reszelt parmezánnal, és már tálalhatjuk is! Kruton helyett tálalhatjuk egy szelet friss, egyhén pirított kovászos kenyérrel.

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

  1. Egy kis tálban keverjük/turmixoljuk össze a görög joghurtot, citromlevet, mustárt, kapribogyót, Worcestershire szószt, fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot.
  2. Keverjük alaposan össze, hogy krémes állagú legyen. Ha túl savanykásnak érezzük, adhatunk hozzá egy teáskanál barna- vagy nádcukrot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A ropogós csicseris cézársaláta a csirkével turbózott cézársaláta egy ízletes, növényi alapú változata, amelyben pirított csicseriborsó helyettesíti a húst. A ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó tökéletes textúrát és fehérjedús alternatívát biztosít, miközben a római saláta, a krémes öntet és a reszelt parmezán harmonikus egyensúlyt alkotnak. A krutonokat el is hagyhatjuk (hiszen a ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó már magában hozza a krutonélményt), vagy helyettesíthetjük egy-egy szelet, enyhén megpirított kovászos kenyérrel. Az ízeket a klasszikus cézáröntet - joghurttal gazdagítva – koronázza meg, amely kellemesen fanyar és selymes állagú. Ez a saláta egyszerre friss, ropogós és laktató, tökéletes vegetáriánus vagy vegán alternatíva egy klasszikus kedvenchez. Vegán verzióhoz: használjunk növényi joghurtot, hagyjuk ki a parmezánt, és helyettesítsük sörélesztőpehellyel. Extra fehérjéért: adhatunk hozzá pirított tofu- vagy tempehkockákat is. Gluténmentes változathoz: hagyjuk ki a krutonokat, vagy készítsük el gluténmentes kenyérből!

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...