r
Nosalty Logó

Autentikus kínai tavaszi tekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Autentikus kínai tavaszi tekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tekercs

Mártogatós

261
Kalória
9.2g
Fehérje
33.5g
Szénhidrátok
9.9g
Zsír
122.7g
Víz
33.8g
Koleszterin
3g
Rost
5.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tekercs

Mártogatós

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tekercs

Mártogatós

Összesen 2592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tekercs

Mártogatós

Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6422.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    3984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    5136 micro
  • β-karotin
    14198 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 2592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

Tekercs

  1. Keverjük össze a darált sertéshúst a pác hozzávalóival (szójaszósz, szezámolaj, rizsecet, keményítő, fehérbors) és tegyük félre körülbelül 30 percre. Közben elkészítjük a többi hozzávalót. Vágjuk fel az összes zöldséget apóra és egyforma méretűre. Használhatunk késes aprító gépet is.
  2. A sertéshúst wokban, 50 ml olajon hirtelen megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát és az újhagymát. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát és a gombát. Egy percig kevergetve tovább pirítjuk.
  3. Az keverékhez, adjuk hozzá a szójaszószt, a szezámolajat, a sót, a fehér borsot és a cukrot. Előfordulhat, hogy tovább kell párolni a tölteléket, hogy kellően elfőjön a nedvesség.
  4. Pároljuk tovább a tölteléket amíg a káposzta teljesen megfonnyad, majd keverjük hozzá a keményítőt, hogy a keverék összeálljon. A tölteléknek en szabad nedvesnek lennie, mert különben eláztatja a tésztát.
  5. Tegyük a tölteléket egy nagy, tálba, és hagyjuk kihűlni. Az a legjobb ha hideg a töltelék, igy könnyebb megy majd a tekercselés.
  6. A tavaszi tekercsek elkészítésének kulcsa az, hogy szorosak legyenek, de ne legyenek túltömve.
  7. Helyezzük a tésztalapot sima felületre(vágódeszkára) úgy, hogy a lap egyik sarka önmaguk felé nézzen. Körülbelül 3 teáskanál keveréket halmozzunk a hozzánk legközelebb eső saroktól körülbelül 2 centire. Kezdjük el feltekerni mintha burritót készítenénk, (2-3 csavarás) majd hajtsuk rá mindkét oldalát. Forgassunk rajta még egyet, majd a maradék tészta csücskét kenjük meg tojással és tekerjük fel teljesen, akár egy szivarkát.
  8. Tegyük a kész tekercseket egy tálcára. Ebből a receptből körülbelül 20-25 tavaszi tekercs készül. Ezeket a tavaszi tekercseket le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra.
  9. A tekercsek sütéséhez töltsünk meg egy magas falú edényt napraforgóolajjal. Melegítsük lassan az olajat, amíg el nem éri a legalább 290-300 fokot. Egyenként, óvatosan adjuk hozzá a tekercseket és kis adagokban süssük. Óvatosan megforgatjuk, hogy egyenletesen aranybarnára süljenek, majd papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

Mártogatós

  1. Készítsük el a mártást, az összes hozzávalót keverjük össze egy kis tálkába. kevergessük amíg a cukor elolvad, majd. A tavaszi tekercseket forrón tálaljuk a mártogatós szósszal!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 15 perc

Készítsétek el ezt egyszerű házi készítésű tavaszi tekercs receptet, amit jól ismertek és szerettek az különböző ázsiai éttermekből!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!