Fehér bors

A bors számos növény markáns csípős ízű bogyó-, mag-, kőmagtermése vagy levele. A „bors” elnevezést szigorúan véve csak a borsfélék családjába tartozó délkelet-ázsiai eredetű kúszónövény, a borscserje kőmagtermésére lehetne használni; e növény virágaiból előbb zöld, majd sárga és piros, végül barna bogyófüzérek fejlődnek, amelyek kiszáradás során feketévé válnak. A fehér borsot ugyanabból az igen érett szemtermésből nyerik mint a feketeborsot, úgy hogy sós vízben áttörik a termésfalát és kiveszik a kőmagot. A fehér bors kevésbé csípős mint a feketebors, világos mártások ízesítésére alkalmas. A fehérbors kb. 4 mm átmérőjű, fehéres, világos színű sima felületű golyócska. A bors több ezer éve ismert és használt fűszer. Rendszeresen használták már Kínában és Indiában, amikor Nagy Sándor az i.e. 4. században behozatta az ókori Görögországba.
Bármikor.
Tároljuk száraz, hűvös helyen. Fontos még, hogy légmentes edényt használjunk, így tovább megmaradnak jellemző illat és aroma anyagai.
fehérjetartalom
10.4 g
zsírtartalom
2.031 g
szénhidráttartalom
68.61 g
víztartalom
11.42 g
Kalcium
265 mg
Foszfor
176 mg
Magnézium
90 mg
Vas
14.31 mg
B6 vitamin
0.1 g
C vitamin
21 mg
Niacin - B3 vitamin
0.212 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.126 mg
fehérje
10.4 g
Zsír
telített zsírsav
0.626 g
egyszeresen telített zsírsav
0.789 g
többszörösen telített zsírsav
0.616 g
ásványi anyagok
Kalcium
265 mg
Vas
14.31 mg
Magnézium
90 mg
Foszfor
176 mg
Nátrium
5 mg
Cink
1.13 mg
Réz
0.91 mg
Mangán
4.3 mg
Szelén
3.1 µg
szénhidrát
rost
26.2 g
víz
11.42 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.022 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.126 mg
Niacin - B3 vitamin
0.212 mg
Folát
10 µg
C vitamin
21 mg
B6 vitamin
0.1 g
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Bár jöhetne a rántott hús-krumpli kombó, most egy kicsit csavarunk a vasárnapunkon.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!