r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

konfitált fokhagyma

fokhagymakrémleves

sajtos pirítós

Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

konfitált fokhagyma

fokhagymakrémleves

sajtos pirítós

Összesen 1918 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

konfitált fokhagyma

fokhagymakrémleves

sajtos pirítós

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6460.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    4109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1918 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

konfitált fokhagyma

fokhagymakrémleves

sajtos pirítós

Elkészítés

konfitált fokhagyma

  1. A fokhagymákat megpucoljuk és a négyrét vágott fehér hagymával együtt egy kis sütőtálkába tesszük. Ízlés szerint szórunk rá kakukkfűt, alaposan megsózzuk, majd felöntjük az olívaolajjal.
  2. Az olajban úszó hagymákat ezután 170 fokos sütőbe tesszük, ahol 25-30 perc alatt krémesen puhára fő. Ha úgy látnánk, hogy nagyon pirul a teteje, egy kanállal forgassuk meg a hagymagerezdeket.
  3. A kész fokhagymákat egy szűrőkanállal kiszedjük a tálkából és egy fazékba tesszük. Adjunk hozzá egy-két kanálkával az olajból is, ez lesz a rántás alapja. A maradék olívaolajat véletlenül se dobjuk ki: szűrjük le és tegyük el, levesekhez és zöldséges fogásokhoz remekül használható még.

fokhagymakrémleves

  1. Szórjuk meg a liszttel a fazékban lévő sült fokhagymákat, majd kavarjuk el alaposan az olajjal és pár percet forraljuk, hogy a levesünknek ne legyen majd lisztes utóíze.
  2. Ízlés szerint szórjuk meg fehérborssal és sóval, majd öntsük fel a zöldségalaplével (a sózásnál vegyük figyelembe, mennyire sós az alaplé). Főzzük egy-két percet, majd botmixerrel krémesítsük csomómentesre.
  3. Turmixolás közben csorgassuk hozzá a habtejszínt, majd melegítsük össze egy-két percig.
  4. A kész fokhagymakrémlevest tálaljuk azon melegében, a sajtos pirítóssal megkoronázva.

sajtos pirítós

  1. A bagettet vagy kenyeret karikázzuk fel vékonyan, majd dörzsöljük be a szeleteket a fokhagymával és fektessük őket egy sütőpapíros tepsire.
  2. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd ízlés szerint szórjuk meg fehérborssal és sóval, végül halmozzuk a szeletekre a reszelt comte sajtot.
  3. Süssük 10 perc alatt ropogósra és aranybarnára - nyugodtan sütőbe küldhetjük a fokhagymával együtt!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 687
  • Tegnapi nézettség: 345
  • 7 napos nézettség: 3400
  • Össznézettség: 101418
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 10.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegetáriánus ünnepi receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal
Rosanics Petra 360 recept

Valószínűleg nincs olyan fokhagymarajongó, aki ne kóstolta volna meg ezt a selymesen krémes csodalevest legalább egyszer. Házilag viszont már jóval kevesebben készítik el, pedig az egyik legegyszerűbb krémleves! Kicsit most csavartunk is a hagyományos recepten és a fokhagymát előbb konfitáltuk és úgy raktuk a levesbe - a flancos elnevezés ellenére azonban ez a lépés semmit nem bonyolít az elkészítésen. Úgyhogy főzésre fel, úgyis itt a náthaszezon, a fokhagyma pedig ugye a megfázásra is jó. A sajtos pirítós meg dukál hozzá, úgyhogy eszetekbe ne jusson megvonni magatoktól ezt a kis élvezetet!

Hozzávalók

konfitált fokhagyma

fokhagymakrémleves

sajtos pirítós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...