Bagett

A bagett egy hosszúkás, egyenes francia, ill. eredendően speciálisan párizsi péksütemény, amely a 20. század elején vált igazán népszerűvé. A bagett szó a latin baculum kifejezésből eredeztethető, melynek jelentése bot, pálca. Ennek kicsinyítőképzős, francia alakja a baguette. A valódi bagett hozzávalói a liszt, víz, élesztő, só és semmi más. Persze, mint minden kenyérrecept, ez is sokféleképpen variálható, pl. zöldfűszerekkel vagy magvakkal. Formája miatt kiválóan alkalmas partikra, bulikra kis szendvicsfalatkák készítésére. Frissen, ropogósan a legfinomabb!
Bármikor.
A baguette fél nap alatt kiszárad. Addig kenyérruhába csavarba tartsuk!
fehérjetartalom
10.67 g
zsírtartalom
2.924 g
szénhidráttartalom
47.54 g
víztartalom
35.25 g
Nátrium
473 mg
Foszfor
129 mg
Kalcium
125 mg
Magnézium
41 mg
B6 vitamin
0.111 g
Kolin
18.7 mg
Niacin - B3 vitamin
5.59 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.82 mg
fehérje
10.67 g
Zsír
telített zsírsav
0.697 g
egyszeresen telített zsírsav
0.612 g
többszörösen telített zsírsav
1.615 g
ásványi anyagok
Kalcium
125 mg
Vas
3.6 mg
Magnézium
41 mg
Foszfor
129 mg
Nátrium
473 mg
Cink
1.04 mg
Réz
0.148 mg
Mangán
1.026 mg
Szelén
28.8 µg
szénhidrát
rost
4 g
cukor
5.73 g
víz
35.25 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.411 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.252 mg
Niacin - B3 vitamin
5.59 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.82 mg
Folát
85 µg
Folsav
20 µg
Kolin
18.7 mg
Béta-karotin
1 µg
Lutein+zeaxantin
44 µg
E vitamin
0.19 mg
K vitamin
4.9 µg
C vitamin
0.2 mg
B6 vitamin
0.111 g
Itt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaVannak, akik szeretnek meginni egy pohár bort főzés közben, különösen, ha valamilyen összejövetelre készülnek – de nem ez az egyetlen módja az alkohol felhasználásának a konyhában.
Szabó AnnaApró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
Puffadás, gyomorpanaszok, emésztési gondok. Hogy tudod elkerülni a kellemetlen tüneteket? Gasztroenterológusok segítenek, mely ételeket érdemes tiltólistára tenni!
Csodás leves, gazdagon tojással és csirkével előételnek, majd a főételt egy édes tésztával rögtön a desszertté is varázsoljuk, és körtelekvárt kínálunk hozzá, mindenki örömére.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!